Acasa InternationalExterne SUA preocupate de noua generaţie de explozibili lichizi ai Al Qaida

SUA preocupate de noua generaţie de explozibili lichizi ai Al Qaida

scris de M.A.
2 afisari

Autorităţile SUA sunt preocupate de noua generaţie de explozibili lichizi pe care reţeaua Al Qaida le-ar putea folosi într-un posibil atac, potrivit informaţiilor furnizate postului ABC News de doi înalţi funcţionari ai guvernului american, pe fondul actualei alerte teroriste, citaţi miercuri de agenţia EFE.

Al Qaida Ayman al-Zawahir

SUA preocupate de noua generaţie de explozibili lichizi ai Al Qaida

Potrivit noii tehnici, hainele se îmbibă cu acest lichid şi odată uscate se transformă în explozibil. ‘Este ingenios’, a declarat unul din funcţionari, în timp ce celălalt a asigurat că noua generaţie de explozibili nu ar putea fi detectată de măsurile de securitate, transmite Agerpres.

Autorităţile sunt de părere că această nouă tehnică a fost dezvoltată de gruparea Al Qaida din Peninsula Arabică (AQPA), cu sediul în Yemen, din care face parte şi sauditul Ibrahim al Asiri, expert în explozibili. Acestuia i se atribuie crearea de bombe ataşate de lenjeria de corp sau implantate chirurgical în corpul uman. În afară de explozibilii lichizi, autorităţile sunt preocupate şi de o posibilă acţiune a sinucigaşilor având bombe cusute de haine.

SUA au indicat Yemenul ca posibil focar al alertei teroriste, care a dus la închiderea mai multor ambasade şi consulate, cerându-le cetăţenilor să abandoneze ‘imediat’ această ţară şi să retragă personalul neesenţial din Ambasada de la Sanaa, gest urmat şi de Marea Britanie.

Casa Albă a admis că ameninţarea ‘emană şi se îndreaptă spre Peninsula Arabică’, iar Departamentul de Stat şi-a exprimat îngrijorarea faţă de rolul AQPA. Surse oficiale americane au declarat ziarului The New York Times că alerta a fost declanşată de mesajele schimbate între liderul Al Qaida şi şeful AQPA, Nasser Al Wuhayshi, care discutau despre un posibil atac duminica trecută, o informaţie care nu a fost nici confirmată, nici dezminţită de Departamentul de Stat

1 comentariu

tomi 07-08-2013 - 18:29

HUHULE, tu ti-ai inmuiat deja cotumul nou primit de la cumnatu-tau arabu? Cind iesi la plimbare sa stiu sa aprind un chibrit linga tine ?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult