Acasa InternationalExterne SUA reiterează: Scutul nu este îndreptat împotriva Rusiei

SUA reiterează: Scutul nu este îndreptat împotriva Rusiei

scris de M.A.
2 afisari

Scutul american antirachetă din Europa „nu este cu nimic îndreptat împotriva Rusiei”, a subliniat miercuri Washingtonul, după avertismentul preşedintelui rus Dmitri Medvedev privind riscul izbucnirii unui nou Război Rece, informează AFP.

romania antiracheta (rian.ru)

foto: rian.ru

„Cooperarea noastră în apărarea antirachetă nu este cu nimic îndreptată împotriva Rusiei şi acest lucru l-am spus în mod clar în cursul ultimilor ani”, a declarat Mark Toner, purtătorul de cuvînt al Departamentului de Stat american, transmite Moldpres. Dmitri Medvedev, care-şi va anunţa în curînd decizia privind eventuala sa candidatură la alegerile prezidenţiale din 2012, a avertizat miercuri că Rusia ar putea renunţa la noul tratat de dezarmare nucleară semnat cu SUA (START 2), cu riscul întoarcerii la Războiul Rece, în cazul în care nu se va ajunge la niciun acord cu Washingtonul asupra scutului american antirachetă din Europa. Statele Unite ale Americii continuă să dorească „să coopereze cu Rusia” în privinţa acestei chestiuni, a subliniat Mark Toner. Ellen Tauscher, cel mai important responsabil al administraţiei Obama pentru controlul armelor, urma să părăsească Washingtonul pentru întrevederi cu omologul său rus la Moscova, a adăugat sursa citată. Potrivit oficialului american, această călătorie era prevăzută înainte de remarcile preşedintelui rus.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult