Acasa InternationalExterne SUA resping ideea unui stat palestinian recunoscut de ONU

SUA resping ideea unui stat palestinian recunoscut de ONU

scris de M.A.
8 afisari

Departamentul de stat american respinge tentativa palestiniană de a obţine recunoaşterea unui stat de către Consiliul de Securitate al ONU şi se pronunţă pentru reluarea tratativelor directe de pace.

Palestina

În timp ce preşedintele Autorităţii Naţionale Palestiniene, Mahmoud Abbas, speră că Marea Britanie şi Franţa vor recunoaşte un stat palestinian, Departamentul de stat al SUA respinge demersul palestinienilor la Organizaţia Naţiunilor Unite şi se pronunţă pentru reluarea tratativelor directe de pace, transmite România Actualităţi. Liderul autorităţii palestiniene de la Ramallah, Mahmoud Abbas, a declarat pentru presa arabă că palestinienii sunt pregătiţi pentru crearea unui stat independent, dar nu este de acord cu ideea israeliană referitoare la frontiere provizorii. În opinia lui Mahmoud Abbas, autoritatea palestiniană îndeplineşte ceea ce el a numit „viziunea preşedintelui american, Barack Obama”, care a spus că ar dori ca un stat palestinian să fie stabilit până în luna septembrie. Mahmoud Abbas susţine de asemenea că unele ţări care în trecut nu au recunoscut un stat palestinian, cum ar fi Marea Britanie şi Franţa, ar accepta acum acest lucru.

Pe de altă parte, administraţia de la Washington respinge tentativa palestiniană de a obţine recunoaşterea unui stat de către Consiliul de Securitate al ONU. Departamentul de stat american a anunţat prin purtătorul său de cuvânt că demersul palestinian la ONU nu este util şi că ambele părţi trebuie să revină la negocieri directe.

8 comentarii

Ciu Huhu 20-04-2011 - 17:03

Normal ca SUA e impotriva, doar se stie e condusa si stapinita de evrei!

radulescu 21-04-2011 - 14:40

toata lumea zice ca tu esti un evreu diversionist,provocator……si joci rolul de clovn al tuturor ziarelr romaneti…….

Ciu Huhu 21-04-2011 - 20:05

Comentariul asta al tau Radulescule spune ca tu esti evreul diversionist!

radulescu 21-04-2011 - 22:28

toata lumea zice ca tu esti un evreu diversionist,provocator……si joci rolul de clovn al tuturor ziarelor romaneti…….
Ori nu intelegi,ori esti sclantit……
Hai Pa!

Ciu Huhu 23-04-2011 - 10:04

Evreule esti tare viclean!

Ciu Huhu 22-04-2011 - 02:19

Dispari!

Spiridon 22-04-2011 - 07:29

HAHAHA, Vintu, Popa si Nicolaiciuc sunt aranjati, se pregateste Ciulimeai Huhuleaua

Ciu Huhu 23-04-2011 - 14:48

Dispari pocitanie portocalie-basista!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult