Acasa InternationalExterne SUA: Retrocedarea proprietăţilor bisericeşti în România este o prioritate

SUA: Retrocedarea proprietăţilor bisericeşti în România este o prioritate

scris de Laurentiu Banches
5 afisari

Ȋntr-o scrisoare a  Departamentului de Stat se anunțǎ cǎ Guvernul SUA tratează problema restituirii proprietăţilor Bisericii maghiare confiscate în România după 1945 ca „o prioritate a Administraţiei”.

SUA: Retrocedarea proprietăţilor bisericeşti în România este o prioritate (foto: usa.gov)

Scrisoarea datată 9 iulie şi semnată de subsecretarul de stat responsabil de afaceri juridice Thomas B. Gibbons este un răspuns adresat congresmenilor care ceruseră ajutorul secretarului de stat John Kerry în această chestiune în luna iunie. Congresmenii – 13 republicani şi 7 democraţi – i-au cerut lui Kerry să protesteze faţă de cea mai recentă lege din România privind restituirea de proprietăţi bisericeşti, care prelungeşte de la 5 la 10 ani perioada de aşteptare pentru restituirea proprietăţilor.

„Administraţia (SUA) a jucat un rol esenţial în încurajarea României de a aplica o legislaţie care să ofere o soluţie corectă, transparentă şi rapidă pentru proprietarii de drept ai proprietăţilor confiscate sau naţionalizate de fostele regimuri fascist şi comunist din România”, a declarat Gibbons în scrisoare. „Cel mai recent, emisarul special privind Holocaustul, ambasadorul Douglas Davidson, s-a deplasat la sfârşitul lunii mai la Bucureşti pentru a discuta despre această problemă cu guvernul României, parlamentul şi reprezentanţi ai societăţii civile”, adaugă oficialul american.

Scrisoarea a fost pus la dispoziţia MTI de Fundaţia maghiară pentru Drepturile Omului cu sediul la New York. Potrivit Agerpres, ȋn iunie, douăzeci de congresmeni i-au cerut lui Kerry să exercite presiuni asupra guvernului român pentru a restitui proprietăţile Bisericii maghiare confiscate după 1945. „Guvernul comunist al României a confiscat 2.140 de şcoli, spitale, orfelinate şi alte instituţii caritabile şi civice de la Bisericile Romano-Catolică, Reformată maghiară, Evanghelică Luterană, Unitariană şi 1.980 de proprietăţi comunale evreieşti, precum şi toate proprietăţile, inclusiv bisericile în sine, de la Biserica Greco-Catolica, interzisă” apoi, se afirma în scrisoare.

Scrisoarea cerea de asemenea guvernului Statelor Unite să monitorizeze cazul Liceului Reformat Szekely Miko din Sepsiszentgyorgy /Sfântu Gheorghe/, în care la 28 iunie anul trecut Curtea de Apel din Buzău a anulat decizia iniţială de restituire către Biserica Reformată maghiară, a amendat Biserica retroactiv şi a condamnat trei membri ai Comitetului român de Restituire a Proprietăţilor la trei ani de închisoare pentru că şi-au efectuat datoria, adaugă M

105 comentarii

Ereticul 01-08-2013 - 10:00

“Administraţia (SUA) a jucat un rol esenţial în încurajarea României (…)” – Asa se cheama acum impunerea punctelor de vedere? Cum se spunea acum 20 de ani … „neamestecul in treburili interne” …

„emisarul special privind holocau$tul, ambasadorul Douglas Davidson (…)” – asta-i noua denumire a trimisului „Inaltei Porti” de peste ocean? Noul Roller?

Antibasistul 01-08-2013 - 15:18

Asa-i!
Pariez ca Davison e evreu, asa ca si comisarii sovietici!

Antibasistul 01-08-2013 - 15:19

Davidson=fiul evreului David

Antibasistul 01-08-2013 - 15:38

La fel cum CONGO=Con merge. Adica Con care se trage din numele ji danesc Cohen. Unde merge Con? Intrebati-l.

ValVerde 01-08-2013 - 15:47

Republica Democrata Congo, ca si riul Congo, sint de origine evreiasca. Vin de la numele evreiesc Cohen, adica „merge”
Unde merge tara aia cu riul ei cu tot ???
V-ati intrebat?

Antibasistul 01-08-2013 - 16:09

Cele doua postari de sus sint scrise de evreul Congo!

ValVerde 01-08-2013 - 16:13

Nu, postarea lui ValVerde e a mea.
Postarea de mai sus a scris-o CONGO in numele lui Huhu ca sa-l dezorienteze pe Antibasistul

Antibasistul 01-08-2013 - 16:21

Cer verificarea autenticitatii postarii lui ValV. Nu mai am nici o incredere in ji danime. Cer autentificare cu notar.

Antibasistul 01-08-2013 - 16:56

Postarea de sus e a evreului Congo!!.

ValVerde 01-08-2013 - 17:01

Postarea de dedesubtul posarii mele o sa fie scrisa de degetica, la ordinul evreului Huhu

CONGO 01-08-2013 - 17:27

Agentii CIA nu se lasa, baga strambe, pai daca nu-I nimic de jefuit, ce sa faca?

digital 02-08-2013 - 00:41

ValVerde
01-08-2013 at 17:01

Postarea de dedesubtul posarii mele o sa fie scrisa de degetica, la ordinul evreului Huhu

ai să bel ești fu-la și să-ți moară câinele, pisica și șoarecele din casă în chinuri groaznice.
tu ești mult mai potrivită ca șerpălăii,deoarece n-ai dinți,de la atâta supt!
hahaha!
te-ai antrenat cu știrbălăul până ai rămas fără,morții mătii de janghină păroasă!

ValVerde 02-08-2013 - 04:16

Baaaa…nu te lua de motanul meu !!!

(de fapt e pisica, o cheama Mitica, ca am vrut un motan dar n-am gasit)

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 02-08-2013 - 12:51

….sareaqa phisica !

Vesnick exxpusa la infectare cu

Boli prionice de la ……

(Bolile prionice sunt incluse in grupul disfunctiilor neurodegenerative cunoscute sub numele de encefalopatii spongiforme transmisibile (TSE). Acestea au in comun leziuni cerebrale, produse prin degenerescenta vacuolara a neuronilor. Post-mortem, se constata un aspect spongios al creierului, datorat prezentei vacuolelor care se gasesc in special la nivelul substantei cenusii, corespunzator corpilor neuronali. Perioada de latenta a acestor maladii este variabila (luni sau chiar zeci de ani). Odata instalata, boala evolueaza spre debilitate mintala, dementa, pierderea controlului motor, imobilizare.

Cele mai cunoscute boli prionice umane sunt: maladia Creutzfeld-Jacob (CJD), sindromul Gerstmann-Straussler- Scheinker (GSS), insomnia fatala familiala (FFI), maladia Kuru si sindromul Alpers (intalnit numai la copii). La animale, literatura citeaza urmatoarele maladii prionice: scrapie (la oi si capre), encefalopatia spongiforma bovina (BSE) sau “boala vacilor nebune”, encefalopatia spongiforma a felinelor, a cervidelor etc.

Boala Kuru. Este o infectie lenta, semnalata in anii 1950 la triburile din Papua – Noua Guinee care practicau ritualuri canibalice. Boala se declansa in urma consumului de creier uman. Analiza amanuntita a istoricului pacientilor a dus la constatarea ca perioada minima de incubatie a bolii Kuru variaza între 34-41 de ani. În medie, perioada de incubatie a fost estimata la o perioada între 39-56 de ani, dar în realitate ar putea fi chiar cu sapte ani mai lunga.

Boala Creutzfeldt-Jakob. Este cunoscuta din secolul VIII, este destul de rara si apare frecvent in jurul varstei de 60 de ani, la ambele sexe. Simptomatologia se caracterizeaza prin: pierderea echilibrului, afectarea locomotiei, pierderea memoriei, stare de confuzie, dezorientare, dementa. In producerea bolii Creutzfeldt-Jakob, se admit azi trei mecanisme principale: infectia lenta, infectia spontana si alterarea genetica. In formele infectioase de CJD se considera ca perioada de incubatie dureaza de la cateva luni pana la cativa zeci de ani. Referitor la cazurile de CJD prin infectie lenta, se considera ca mecanismul prin care celula neuronala din SNC ajunge sa codifice proteina infectioasa tip PrPCJD poate fi castigat prin contaminare cu o proteina exogena tip PrPCJD.

Insomnia Fatala Familiala (FFI). Boala debuteaza intre 35 si 60 de ani si are o evolutie de 7-12 luni. Simptomele bolii includ: tulburari de ritm circadian cu insomnie pana la pierderea totala a somnului,disparitia ritmurilor circadiene pentru: temperatura, respiratie, presiune arteriala, frecventa cardiaca, amnezie,dizartrie, disfagie,tulburari de echilibru, mioclonii.

Este dovedit ca atat in FFI, cat si in CJD apare o proteina prionica anormala (in celulele neuronale din SNC), drept consecinta a doua mutatii pe gena PrPc de pe cromozomul 20 de la om. Prima mutatie este identica in ambele boli. In lantul proteic al acestei proteine este inglobata in final, in locul acidului aspartic, asparagina. A doua mutatie este diferita in cele doua boli, si anume: in cazul genotipului heterozigot normal metionina/valina, cand apare o mutatie in una din cele doua alele ale genei PrPc, alela mutanta nu poate codifica decat unul din cei doi aminoacizi: metionina sau valina.

Scleroza multipla (MS). Este cunoscuta de mai bine de 100 de ani. Apare la tineri de 13-20 de ani si la adulti de varsta medie. Perioada de incubatie este de 10-20 de ani. Literatura de specialitate evidentiaza ca perioada lunga de latenta a bolii ar fi determinata de un ceas biologic care declanseaza timing-ul diferitelor functii celulare, determinand evolutia in timp a bolii prionice. Modul de transmitere a acestei boli nu este inca pe deplin cunoscut. Nu s-a reusit transmiterea experimentala a bolii de la om la animale (soarece, oaie, cimpanzeu). Au fost suspectate ca produc aceasta boala a SNC anumite virusuri: rabic, herpes simplex, parainfluenza, paramixovirusurile, virusul rubeolei, parotiditei epidemice, varicelei, virusul Epstein-Barr. In scleroza multipla s-a remarcat un proces accentuat de demielinizare, celulele tinta aparand a fi oligodendrocitele. S-a emis ipoteza conform careia proteina prionica PrPMS, localizata la suprafata celulei neuronale, ar fi recunoscuta de sistemul imunitar drept non-self (straina). Boala Alper este ultima encefalopatie degenerativa de la om admisa astazi a fi de etiologie prionica.

Concluzie :prionii raman, in continuare, agenti infectiosi misteriosi, fundamental diferiti de virusuri si viroizi. Nu se stie inca daca sunt formati doar din proteina „infectioasa” sau contin si un al doilea component. Proteina PrPsc este (cel putin pana in prezent) unicul component al prionilor si are rol central in declansarea si evolutia bolii. Atat structura moleculara, replicarea prionilor, cat si patogeneza bolilor prionice sunt unice, fara precedent, in biologia moleculara. Gasirea unui marker preclinic de diagnostic pentru depistarea infectiei prionice, in perioada de incubatie si in forme subclinice…..”)

digital 01-08-2013 - 10:34

hahaha!
gunoaiele bozgorești și amerloce!
am uitat jizii împuțiți!

pathfinder 01-08-2013 - 10:58

Mda.
Da’ de ce doar proprietatile bisericii maghiare?!?
Mai vedem cu proprietatile astea…
Io unul nu-s de acord.

Proprietatile alea nu au fost dobandite in timpuri in care romanii din regiune nu aveau absolut nici un drept? Cu toate ca erau (si sunt) majoritari in Transilvania?
Daca tot e sa ne intoarcem inapoi in istorie putem sa o facem si pana la Decebal… N-asa?

Tache 01-08-2013 - 12:27

Numarul 1 in America : Frica, Stresul, Furia, Divortul, Obezitatea, Antidepresivele, etc.

America este un loc al nefericirii totale. Suntem o natiune mistuita de frica, stres, furie si depresie. Nu numai economia noastra se duce de rapa, insasi tesutul societatii noastre se desira la incheieturi, si asta din cauza a ceea ce se intampla in interiorul nostru. Spune Michael Snyder.

http://intellihub.com/2013/04/23/america-1-in-fear-stress-anger-divorce-obesity-anti-depressants-etc/

pathfinder 01-08-2013 - 12:37

Tachita:
Numarul 2 in America: atunci de ce vor atat de multi sa emigreze acolo?
De ce nu in Rusia???
Sau in China???

Daca vrei continui cu numarul 3, 4, 5, etc.

digital 01-08-2013 - 12:56

de proști mă, nu ți-e-n clar?!
de proști, că nu știu ce va deveni viața lor, o viață de calvar, de om robotizat și din care e scoasă și ultima celulă cu simț uman!

pathfinder 01-08-2013 - 13:39

Tu de fapt descrii viata din Romania?
N-asa? 😉

Tache 01-08-2013 - 13:44

Viata in Romania este foarte grea !!! Esti satisfacut ?

digital 01-08-2013 - 14:08

nu mă, o descriam pă mătta aia infectă!

Antibasistul 01-08-2013 - 14:43

SUA si economia ei e pe tobogan, la vale!

ValVerde 01-08-2013 - 14:54

Huhule, asta zici de ani de zile…tot mai astepti sa se dezintegreze SUA?
(ca jumatate din mofluzii de pe forum?)

De fapt economia SUA incepe sa duduie si sa scoata lumea din criza economica.

Hai, nu te mai obosi, ca stiu ce-ai sa-mi zici:

„Ai sa vezi tu…”

e fraza tipica a neputinciosilor si neadaptatilor care isi imagineaza ca dorintele interne se vor transforma in realitate intr-un viitor nebulos.

Pe scurt: wishful thinking
(Pentru Salut, nu cauta traducerea. O gasesti mai sus, in ceea ce am scris. Cauta in dictionarul limbii romane cuvintele romanesti pe care nu le intelegi)

CONGO 01-08-2013 - 15:02

Antibasistul

01-08-2013 at 14:43

SUA si economia ei e pe tobogan, la vale!
============================

Gresesti, nu mai este la vale, e deja in groapa.

UnUL 01-08-2013 - 15:20

Bășinel, dincolo de faptul că afirmația e total aberantă, e și incorectă din punct de vedere gramatical: trebuia spus SUA și economia ei (de fapt „lor”, SUA însemnând pluralul Statele Unite…!) SUNT pe tobogan (ai un subiect multiplu, cu verb la plural, analfabet mic!)

Antibasistul 01-08-2013 - 15:30

Tov. ValV. economia SUA nu mai pruduce nimic, in afara de arme!
Importa totul din China si restul lumii, e jale!

CONGO 01-08-2013 - 15:35

Atentie Antibasistul!!!

America produce ceva mult mai grav si mai diabolic – TIPSARESTE DOLARI IN DRACI, CAMIOANE SI CAMIOANE DE DOLARI NOI FOSNITORI IN FIECARE ZI, CA SA SCUFUNDE LUMEA IN HAOSUL FINANCIAR!

Antibasistul 01-08-2013 - 15:47

Uite cit cinism la evreii astia. Eram convins ca ValVerde este evreu. Val vine din limba ji daneasca Gal iar Verde vine din aceeasi limba din Iaroc. deci de fapt ValVerde este Galiaroc. Ati vazut cit de usor am prins hotzul? Nimeni nu poate trece peste intelijentia mee.

Antibasistul 01-08-2013 - 15:51

Tache
01-08-2013 at 13:44 Viata in Romania este foarte grea !!! Esti satisfacut ?

TACHE, Corect ai perfecta dreptate. Cum dreacu sa nu fie viata un infern in Romania cu 20 de milioane de ji dani pe capul nostru care ne fura zi de zi si ne beau sinjele?!?!

Antibasistul 01-08-2013 - 16:12

Cele doua postari de deasupra sint scrise de evreul Congo!

Antibasistul 01-08-2013 - 16:28

Desigur ca postarea de sus este scrisa de evreul UnUL. Il tradeaza stilul de ipocrit.
Nu este postarea mea. nici una din postari nu-mi apartine. Ma voi adresa Tribunalului Suprem din Cairo.

Tache 01-08-2013 - 13:07

Tu ai citit articolul ? Intelegi limba engleza ?

Intrebarile tale sunt complet aiurea. Ce legatura are emigrarea, cu ceea ce se spune in articol ? Cum de te-ai gandit la Rusia si China ? Ce legatura au China si Rusia cu ceea ce spune Michael Snyder ?

pathfinder 01-08-2013 - 13:20

Tachita
Io inteleg ca matale ai o obsesie cu USA.

Ar fi interesant sa se publice IP-urile forumistilor sa vezi si tu de unde postez. Chair rog unul dintre administratorii site-ului sa posteze orasul/statul de unde postez (nu insa si compania sau IP-ul). Asta ca sa vezi ca stiu despre ce vorbesc.

Revenind la obsesia ta cu USA, e foarte simplu sa iei un articol senzationist si denigrator si sa-l promovezi ca adevarul absolut.

Daca vrei, pot sa gasesc articole asemanatoare si despre cat de nociva este cultura fasolei (de exemplu :)). Sau despre orice altceva.
‘Telegi matale?

Acuma, parca tot tu, ai postat niste link-uri de pe youtube despre cat de prosti sunt americanii de rand. Filmulete asemanatoare sunt cu sutele si despre romanii de rand. Si sunt mult mai „grozave”.

Daca ai sa calatoresti vreodata in USA (intern) ai sa vezi cat de mult citesc tinerii americani. In mare beletristica, e adevarat, dar e impresionant.
Pe cand la noi…

Tache 01-08-2013 - 13:40

Datele statistice sunt oficiale.

Sinuciderea este prima cauza a mortalitatii in SUA. In trecut erau accidentele de masina.

In medie, un adolescent ia 1,2 pastile care afecteaza Sistemul Nervos Central.

28 de milioane de americani sunt alcoolici si 22 de milioane au probleme cu drogurile.

1 din 6 americani, pentru grupa de varsta 14-49 de ani, are herpes genital.

1 din 3 copii nu are tata.

36% din americani sunt obezi.

Etc, etc…..

pathfinder 01-08-2013 - 13:53

Tachita, uite aici date oficiale:
————————————————————
http://www.cdc.gov/nchs/fastats/lcod.htm
————————————————————
Leading Causes of Death
(Data are for the U.S. and are final 2010 data…)

Number of deaths for leading causes of death
1.Heart disease: 597,689
2.Cancer: 574,743
3.Chronic lower respiratory diseases: 138,080
4.Stroke (cerebrovascular diseases): 129,476
5.Accidents (unintentional injuries): 120,859
6.Alzheimer’s disease: 83,494
7.Diabetes: 69,071
8.Nephritis, nephrotic syndrome, and nephrosis: 50,476
9.Influenza and Pneumonia: 50,097
10. Intentional self-harm (suicide): 38,364
————————————————————

Concluzia: vorbesti ca sa te auzi.

N-am timpul necesar sa-ti distrug si celelalte „argumente” mi-e clar ca esti pur si simplu rau intentionat.
…si prost informat.

Tache 01-08-2013 - 14:12

Source: Deaths: Final Data for 2010, table 10

Datele din linkul tau sunt valabile pentru anul 2010. Uita-te la sursa !!!

pathfinder 01-08-2013 - 14:18

Bre Tachita,
Pana acuma am incercat sa-ti explic in mod civilizat.
Dar daca matale faci pe-a idiotul n-ai decat.

Sunt ultimele date oficiale complete!!!
IDIOTULE!

Uita-te pe pagina si ai sa le gasesti si pe alea din 2011 care nu-s inca gata. (acolo la preliminary…)

Inca o data: IDIOTULE.

Deci iti da omu’ ultimele date oficiale, iti da si link-ul, matale faci pe-a niznaiul si nu vrei sa citesti, apai meriti urmatoarele:
Nu esti rau intentionat cum am scris elegant mai sus, esti IDIOT!
Sa stii ca o meriti…

Tache 01-08-2013 - 14:32

Sinuciderea este cauza principala de mortalitate prin ranire, in SUA. A depasit mortalitatea cauzata de accidentele de masina.

Sursa : American Public Health Association

” Suicide ranked first as a cause of injury mortality, followed by motor vehicle traffic crashes, poisoning, falls, and homicide. Females had a lower injury mortality rate than did males. ”

http://ajph.aphapublications.org/doi/abs/10.2105/AJPH.2012.300960

CONGO 01-08-2013 - 14:38

Tachita, pune totu pe hartie cu tabele si grafice si meri si la OSIM si la Guinness, poate te pune in cartea berii.

pathfinder 01-08-2013 - 14:41

Deci bre, io tot zic ca esti idiot.
Este vorba despre „injury mortality” boulene.

Tu la 01-08-2013 at 13:4o spuneai, citez: „Sinuciderea este prima cauza a mortalitatii in SUA.”
Faci diferenta, boulene?
Deci ori e vorba de prima cauza a mortalitatii ori e vorba de prima cauza a mortalitatii prin vatamare? Bre, intelegi ori iar faci pe-a niznaiu?

Da intre un site guvernamental (.gov) si o asociatie faci diferenta?
Da intre ultimele date OFICIALE ale guvernului american (din 2010) si cele din perioada 2000-2009 ale unei asociatii faci diferenta?
Boulene….

ValVerde 01-08-2013 - 14:45

Hahaha…pathfinder, ti-au trebuit patru sau cinci mesaje sa concluzionezi ca Tache e idiot.
Esti rabdator.

Pentru Tache, izvorul nesecat de flatulente cerebrale: pentru a face o clasificare a tarilor in functie de frecventa sinuciderilor, se foloseste un raport.
Se raporteaza numarul de sinucideri la 100,000 de locuitori (mai departe poti defalca pe femei si barbati, dar asta nu e important)

SUA se afla alaturi de Romania, pe locul 33, (respectiv 34) in lume, inaintea tarilor ca Coreea de Sud, Finlanda, Rusia, Polonia, Belgia, Franta, Austria, China…etc

Cretinacheeeee
Ceea ce spui tu, bazindu-te pe statistica cu accidentele de masini, arata de fapt ca a avut loc o coborire dramatica a numarului de morti din accidente de trafic.
Ai inteles mai gutuie ?

Tache 01-08-2013 - 14:50

Ca rata a sinuciderilor, SUA sunt pe locul 33, intre Romania, locul 34, si Bulgaria, locul 32. Datele sunt pentru anul 2009, dar trendul este ascendent, in cazul Americii. Candva viata era chiar usoara, pentru americani. Este foarte rau, pentru americani, ca au ajuns intre romani si bulgari.

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_suicide_rate

pathfinder 01-08-2013 - 14:53

To: ValVerde
Am crezut ca totusi asculta de glasul ratiunii.
N-ai sa vezi.

Tache 01-08-2013 - 15:03

Il citez pe Pathfinder, care locuieste in SUA, dupa cum tocmai a declarat : ” Sunt ultimele date oficiale complete!!! IDIOTULE!…….
Inca o data: IDIOTULE. ”

Il citez pe ValVerde, rezident american arhicunoscut : ”……sa concluzionezi ca Tache e idiot………Tache, izvorul nesecat de flatulente cerebrale…….”

Acum, eu stat si ma intreb : cine este nervos si stresat ? Cine este mai aproape de sinucidere ?

Emotiile negative ne afecteaza pe noi insine, in primul rand. Emotiile negative sunt o cauza importanta pentru o multime de boli. Imi vin in minte hipertensiunea si diabetul. De aceea este foarte important sa gandim pozitiv, sa gandim corect si sa eliminam stresul din viata noastra.

ValVerde 01-08-2013 - 15:08

Tache, nu ai dreptate, cel mai aproape de sinucidere e Antibasistul Huhu.

Dar nu ii e frica ca o sa vina inapoi reincarnat in urbos.

Antibasistul 01-08-2013 - 15:38

ValV., evreule, daca te omori impreuna cu evreii tai faceti un imens bine Universului infinit, lumea stie de ce!

ValVerde 01-08-2013 - 15:59

Universul e un infinit mai mic, care continua sa se extinda, formind un infinit mai mare.

pathfinder 01-08-2013 - 16:29

Tachita, iar ai inteles gresit:
„Il citez pe Pathfinder, care locuieste in SUA, dupa cum tocmai a declarat…”

Nu am declarat asta Tachita.
Citeste cu atentie!

Am rezidenta in Romania, am cartea de munca in Romania. Asta nu inseamna ca sunt legat in lanturi in Romania.
Intelegi Tachita?
Sau trebuie sa-ti scriu pe litere?

urbos 01-08-2013 - 14:54

Mereu mi-a placut argumentul asta la retardati, cica de ce vor multi sa emigreze acolo.
In primul rand ca vor din ce in ce mai putini sa emigreze acolo, iar oamenii cu creier au inceput sa fuga.
Apoi acolo este bineinteles mai bine decat in alte parti unde se mananca scoarta de copac.
Apoi, visul american, care nu mai exista in realitate, inca mai atrage oameni, care se vor convinge ulterior pe pielea lor, de ce-a mai ramas din el.

CONGO 01-08-2013 - 14:59

America e kaput, cel putin economic, asta e adevarat.

pathfinder 01-08-2013 - 15:05

urboase/scarboase
Tu vorbesti cu date sau dai din gura ca sa te afli in treaba?

Daca e sa vorbim cu date poti sa te uiti aici:
http://www.migrationinformation.org/datahub/historicaltrends.cfm

Cauta link-ul spre DH_US_InflowLPRsbyCOB.xlxs.

Din ce vad io in statistica asta sunt in jur de 1,000,000 de noi rezidenti in fiecare an incepand din 2001 incoace (cu foarte mici variatii).

Ca si Tache, emiti idiotenii (pe care tu le numesti pareri) despre lucruri care sunt statistica.
Lasa tampiteniile si posteaza ceva despre Basescu.

pathfinder 01-08-2013 - 15:07

Completare.
Tinand cont de cele de mai sus, cine e retardatul urboase?

Tache 01-08-2013 - 15:16

Pathfinder probabil ca are o firma si se ocupa de imigrari din Romania. Procesul de emigrare costa bani si unii castiga sume frumoase, exploatand acest fenomen si sperantele de mai bine ale multora.

In fine, totul e bine si frumos in minunatele State Unite ale Americii.

urbos 01-08-2013 - 15:19

Mai laba trista, dupa cretinopatul Bush, se duc din ce in ce mai putini acolo(nu trebuie sa fie scaderi dramatice), iar multi fug(aia cu creier). Pe de alta parte o sa ramana mancatori de scoarta de copac sa se inghesuie acolo, deci fii linistit ca o sa mai vina.

Antibasistul 01-08-2013 - 16:04

== pathfinder == Inca un las, un vierme ce ascunde sub blana sa stufoasa un hoit de evreu. Nu ti-ar fi tie rusine sa incerci a ma duce pe mine de nas? De fapt se cheama PATHDERFIN, nume tipic evreiesc purtat de fiecare al doilea chinez .

Antibasistul 01-08-2013 - 16:59

Postarea de sus e scrisa de evreul Congo, NU DE MINE!

pathfinder 01-08-2013 - 17:19

Bre, daca tot v-ati apucat sa taiati, taiati si afirmatia idioata a lui Tache.
Am explicat ca nu-i asa cum „subintelege” el 🙂

Uite si afirmatia calomioasa:
Tache 01-08-2013 at 15:16
„Pathfinder probabil ca are o firma si se ocupa de imigrari din Romania”

urbos 01-08-2013 - 17:36

Unde-i calomnia vierme? A spus „probabil”.

urbos 01-08-2013 - 17:37

Se trezeste pielea poolii sub nick, calomniata pe un forum, ce sa-ti povestesc.

pathfinder 01-08-2013 - 17:42

urbose: Probabil esti prost.
E mult mai probabil decat ce a scris tachita acolo.
Probabil ca e mai mult ca sigur.

Pricepusi?
…cum sta treaba cu probabilul? 😉

urbos 01-08-2013 - 14:46

Totusi Departamentul de Cacat…

CONGO 01-08-2013 - 14:50

Cam asa este, suntem in pacatoasa situatie in care Departamentul de Cacat al US se amesteca in afacerile religioase ale altei tari. Dar tot e bine, ca nu se intoarce la Mavrocordat si la secularizare.

CONGO 01-08-2013 - 14:55

INSA TACHE A UITAT UN SUBIECT DESTUL DE IMPORTANT – YALTA.

Despre despagubirile de sute de miliarde datorate pentru 50 de ani de communism fortat impus de americani (si englezi) vad ca nici nu se mai vorbeste.

De ce oare? Tache asta e vandut evreilor, asta e, va spun eu!

Tache 01-08-2013 - 15:10

Si nu este asa ? Cine a impus comunismul in Romania ? Unchiul Adolf ?

CONGO 01-08-2013 - 15:16

Ba asa este, nu ma lua la misto!

Draga, America a jucat niste roluri prin secolul XX, dar asta e istorie, acum e napadita de XXX, a degenerat, e mica.

Si, la o adica, la ce mai ocupa un loc pe nedrept in Consiliul de Securitate? Nu cadreaza cu situatia istorica, asculta la mine!

ValVerde 01-08-2013 - 15:18

Hotaraste-te erau americanii ? erau englezii ? erau evreii ?…io zic sa-i dam pe toti in judecata, la gramada.
Unchiul Adolf sa fie martor si Burebista judecator.

Dar tu de ce te-ai vindut evreilor?

UnUL 01-08-2013 - 15:23

Nu, Tăchiță : unchiul Iosif.

mircea 01-08-2013 - 15:39

sa zica Comunisti da dreapta bodaproste ca s-a oprit popa Visarionovici protectorul lui Mihai si mama Elena la Berlin ca altfel murea da foame Basescu si Mihai cu proastele sale,nu m,ai ajungea mare vataf-marlan coleg da cursuri de perfectionare cu Un-nUL

Antibasistul 01-08-2013 - 16:10

HAHAHA, te-am prins vierme, credeai ca tu scapi? uite ca pe tine te-am gasit in manualul de elemente finite. Ce credeai evreule ca nu te dibui? Un Ultim Latifundiar. Ha iata, ia zi tu ce sunt toshi latifundierii? Desigur ca evrei. Si in veci sa nu mai pomenesti UnUL-e ca eu port pica evreilor sa-u ca-i caut de oua!!

Antibasistul 01-08-2013 - 16:52

POSTAREA DE SUS E A EVREULUI CONGO!

ANCUTA 01-08-2013 - 17:00

IAR POSTAREA DE SUS ESTE A EVREULUI HUHU CIU!

CONGO 01-08-2013 - 15:26

Ai grija ce raspunzi Tache, ca acest ValVerde e periculos caci este pro-American patentat.

Puterea Americii vine din misculatii ( dar care sunt numai marsavii si nu chestii ilegale) – acum stim ca ne spioneaza la sange pe toti, CHIAR SI PE ALIATUL NATO ROMANIA. PTIU!

CONGO 01-08-2013 - 16:15

Si nu m-ar mira sa aflu ca este spion sau ca lucreaza pt CIA.

ValVerde 01-08-2013 - 16:18

Ha !!!
CIA lucreaza pentru mine !
Ce ? Crezi ca sint evreu?

CONGO 01-08-2013 - 15:43

INSA TACHE A UITAT SUBIECTUL CEL MAI IMPORTANT IMPORTANT – CRIZA CASELOR

Ce, ati uitat de senatori si membri ai Congresului care apareau la TV cu scheme de imbogatire rapida, sa cumpere oamenii case unuitor de scumpe, pentru ca sa le vanda in profit uluitor de mare?

Criza a fost desenata si condusa de la Congresulul US!

ValVerde 01-08-2013 - 15:48

„Criza a fost desenata si condusa de la Congresulul US!”

===

Care stie toata lumea ca e vindut evreilor.

CONGO 01-08-2013 - 15:50

Au jefuit trilioane!

ValVerde 01-08-2013 - 15:57

Nu le-au jefuit, le-au tiparit !

CONGO 01-08-2013 - 15:48

Comunismul dupa WWII a fost posibil numai datorita vointei si intereselor Americii. Punct!

ValVerde 01-08-2013 - 15:57

De fapt este o inventie americana, aparuta la triburile indigene si preluata de colonisti inainte de a-i casapi.
Au dezvoltat-o in timpul sclavagismului american si au implantat-o in Europa dupa WWI ca experiment de laborator.

Rusii nu au respectat patentul american si au zis ca e creatia lor.
De aici s-a nascut conflictul intre Rusia comunista si America si mai comunista.

S-au batut pe drepturile de inventator al comunismului si acum, ca America a cistigat, incearca sa reinvie experimentul incepind pe scara mica, cu Bula si Pribeagul in Romania.

Ei sint vinduti americanilor, cozi de topor si anti daci.
Americanii sint vinduti evreilor.

Evreii vor aduce comunismul in Romania.

CONGO 01-08-2013 - 16:17

Esti in slujba la CIA nenicule, acum se vede clar!

ANCUTA 01-08-2013 - 17:03

Iar tu, sint convinsa ca lucrezi pentru Mossad! La fel ca si Antibasistul.

ValVerde 01-08-2013 - 17:08

Ti-am zis sa nu mai strigi in gura mare, ca te aude Tache, dar s-au pus cu taiatu’ pe blog. Astia tin cu Tache…cred ca e neacsum

CONGO 01-08-2013 - 16:06

Sclavia (negrilor) a fost abolita in America cand a devenit evident ca un al tip de sclavie (mondiala, albi si negri si gableni laolata) este posibila. Cititi istoria si veti vedea.

Iar schema utrilizata este Managementl Contrariilor, in care creezi si dirijezi 2 poli opusi, ca de exemplu:
– McCarthy si Yalta
– Palestinieni – Israel
– Japonia – China
– Aur – dolar

Machiavelli era mic copil, punct!

digital 01-08-2013 - 16:16

hai mă că ești mai prost ca mîtta aia care te lepădă!

ValVerde 01-08-2013 - 17:06

Stalactite si stalagmite

CONGO 01-08-2013 - 16:45

Cine a impus prin forta casatoriile homosexuale in intregii lume?
Cine a impus prin forta creditele putrezite intregii lumi?
Cine a impus prin forta spionarea intregii lumi?
Cum a aparut si s-a raspandit SIDA in intreaga lume?

Nu stiu, zau asa! Deci este dificil de stabilit rsponsabilitatea.

ValVerde 01-08-2013 - 16:59

” Cine a impus prin forta casatoriile homosexuale in intregii lume?”

===

Avem o noua lege secreta, in pregatire, pe care o vom impune cu si mai multa forta.

Casatoriile tuturor barbatilor cu un homosexual.
Femeile, la cratita !

CONGO 01-08-2013 - 16:52

Madrid a fost in interesul Americii, sa sporeasca psihoza, nu ar fi exclus sa fie opera lui ValVerde sau a CIA in orisice caz

ValVerde 01-08-2013 - 16:57

Du-te ba si studiaza documentele care au fost facute publice de Snowden, la ordinul meu.
Zice acolo clar ca a fost Tache, care a actionat ca vina sa cada pe America.

CONGO 01-08-2013 - 17:00

@ Val-CIA

Adica nici deraierea din Spania acu mai recenta nu e opera voastra?

ValVerde 01-08-2013 - 17:03

Ahhhhh…aia da !
Am uitat ca am atitea pe cap…

Antibasistul 01-08-2013 - 17:39

Nu poftiti la bunul altuia! Boala specific evreiasca sa insusesti drepturile altora. Urbos desigur ca nu va fi dispus sa va atribuie acest drept pentru care el s-a pregatit mai mult de un an. Asa ca puneti-va pofta in cui si nu revendicati faptele de eroism ale altora.

CONGO 01-08-2013 - 17:10

Cica intra unu azi la un supermarket in America sa ia si el niste sunca – PE PACHET SCRIA CA ARE 13% PROTEINE ANIMALE dar din astea 13% nu scria cata carne de adevarata are.

Capitalul American sinucide America!

CONGO 01-08-2013 - 17:24

Cica intra unu la supermarket cu un detector de plastic.
Tot ce contine soya, porumb, carne de pui si de pork, deci cam tot ce se vinde este din plastic (alterat genetic).
Dar, interesant, aparatul dadea indicatii (slabe, e drept) si cand se apropia un comparator cu cosul gol, deci de la corpul uman.

Capitalul american sinucide lumea intreaga, cel mai probabil.

CONGO 01-08-2013 - 17:26

Si acum intrebarea suprema – CINE A INCALZIT PLANETA?

pathfinder 01-08-2013 - 17:28

Soarele? 🙂

CONGO 01-08-2013 - 19:10

Razi tu, razi, Harap Infrarosu, dar in 2000, George W. Bush l-a invins pe Al Gore in cursa pentru presedintia Statelor Unite, in pofida faptului ca Gore obtinuse cu circa 500.000 de voturi in plus.

Gore voia sa puna planeta pe o orbita mai buna, mai verde, mai naturala.

Antibasistul 01-08-2013 - 17:34

Care planeta evreule? Voi nu aveti nici o planeta, n-aveti decit sa va multumiti cu lumea si atit.

urbos 01-08-2013 - 17:39

Vrea sa spuna ca tot ei au incalzit-o cand ardeau cica in crematorii. Aberatii, evident.

ValVerde 01-08-2013 - 17:37

Ce ba, plingi ca iarna iti vine intretinerea mai mica?
Cind om incepe noi sa scoatem gaze de sist, veti primi bani inapoi in fiecare luna.
O sa dati drumul la gaze, liber, cu fereastra deschisa sa vedeti daca va poate ajunge factura pe zero. Altfel, o sa trebuiasca sa primiti…

Antibasistul 01-08-2013 - 21:01

Gazele de sist sa ți le bagi in sezut, la fel cei TOȚI ca tine!

ValVerde 01-08-2013 - 21:03

Vai ce urit vorbesti…

tomi 02-08-2013 - 01:06

Cum? deja vorbeste? Este precoce.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult