SUA: Mujahedinii Poporului nu mai e grupare teroristă | Ziua Veche
Acasa InternationalExterne SUA se sucesc: Mujahedinii Poporului nu mai e grupare teroristă

SUA se sucesc: Mujahedinii Poporului nu mai e grupare teroristă

scris de M.I.
5 afisari

Statele Unite au retras vineri gruparea opoziţiei iraniene Mujahedinii Poporului de pe lista neagră a organizaţiilor ‘teroriste’, a anunţat Departamentul de Stat, informează AFP.
‘Secretarul de stat  Hillary Clinton a decis, în conformitate cu alegea. să retragă Mujahedinii Poporului şi pe membrii lor afiliaţi de pe lista organizaţiilor teroriste străine‘, a făcut cunoscut ministerul de la Washington. Şefa diplomaţiei americane afirmase săptămâna trecută că va radia de pe listă gruparea în cauză înainte de 1 octombrie.
Această hotărâre consacră iminenta evacuare completă, cerută de ONU şi de Statele Unite, a unei tabere pe care Mujahedinii Poporului Iranian (OMPI) o ocupau de mai mulţi ani în Irak.
Demersul era aşteptat deoarece OMPI a renunţat de multă vreme la violenţe şi a cooperat intens cu serviciile americane de spionaj pentru a culege informaţii despre evenimentele din Iran. Cu toate acestea, Departamentul de Stat a avertizat că nu trece sub uitare trecutul militant al grupării.
‘Departamentul de Stat nu uită şi nu iartă actele teroriste comise de Mujahedinii Poporului, cum ar fi implicarea lor în uciderea, în anii 1970, a unor cetăţeni americani în Iran, precum şi un atentat pe teritoriul american în 1992′, se mai arată în documentul amintit.

Fondată în 1965 cu obiectivul de a înlătura regimul Şahului, iar apoi regimul islamist, Mujahedinii Poporului au fost nevoiţi să părăsească Iranul în anii ’80. În timpul războiului iraniano-irakian, fostul dictator Saddam Hussein s-a folosit de mujahedini pentru operaţiuni militare in Iran. După înlăturarea lui Saddam de la putere, în aprilie 2003, şi preluarea puterii la Bagdad de către responsabili irakieni şiiţi, armata americană i-a dezarmat şi a organizat controlul taberei de la Ashraf, transferându-l în 2009 forţelor irakiene.

6 comentarii

ValVerde 29-09-2012 - 16:02

Poza aia ii ia din fata sau din spate ?
Daca e din fata, or sa cam dea cu capu’n stilpi.
Au renuntat la violenta din cauza uniformei: erau cei mai prosti tragatori la concursurile de tir din cadrul programului „Terrorist United”

US 29-09-2012 - 16:05

Ai vrut sa zici ceva prosto, este? Fara legatura cu subiectul, evident.

Huhu Ciu 29-09-2012 - 16:10

La creierul tau dement desigur ca poza ti se pare reala. Cum si tu umbli cu capul sucit normal sa fie normal cacatule.PTIUU…

Huhu Ciu 29-09-2012 - 16:17

Ji danule Timotei, iarasi ai postat cu nickul meu, BLETEMAT sa fi in vecii vecilor tu, familia ta, natia ta cipilicata!

Alah is great!

ValVerde 29-09-2012 - 16:29

„SUA se suceşte: Mujahedinii Poporului nu mai e grupare teroristă”

====

M.I.nu era mai corect titlul:

„Mujahedinii Poporului se sucesc: au renuntat la violenta, au colaborat etc..
nu mai sint grupare terorista, bal, bla, bla.” ????????

Daca nu-ti incepi articolul cu „SUA se resuceste” nu-l mai citesc cretinii ca urbos si Bula, nu e asa? Ca voi faceti „jurnalistica” ca Neacsu.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 29-09-2012 - 20:53

Adica VALurene, nu mai sant sub mantia democratiei anterior clamate ,cele doua hahalere aflate sub impulsul sceleritatii ? A dreaq democratie , asta pe care o devoalezi tu la fraieri ,VALurene !

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult