Acasa InternationalExterne SUA se tem de armele chimice ale Siriei, Panetta reiterează averismentul pentru al-Assad

SUA se tem de armele chimice ale Siriei, Panetta reiterează averismentul pentru al-Assad

scris de Laurentiu Banches
1 afisari

Secretarul Apărării Leon Panetta a declarat joi, 6 decembrie, că SUA sunt foarte îngrijorate de o eventuală utilizare a armelor chimice în Siria împotriva rebelilor.

Leon Panetta

SUA se tem de armele chimice ale Siriei, Panetta reiterează averismentul pentru al-Assad

Şeful de la Pentagon, Leon Panetta a afirmat într-o conferinţă de presă că „Fără a comenta în particular informaţiile cu privire la aceste arme chimice, este evident că suntem foarte îngrijoraţi că pe măsură ce opoziţia avansează, mai ales asupra Damascului, regimul va lua în considerare utilizarea armelor chimice”. Conform mediafax, în ultimele zile, responsabili americani aflaţi sub anonimat au precizat că Damascul combină precursorii chimici ai gazului sarin, o neurotoxină puternică, în bombe destinate a fi lansate din avion.

Panetta a adăugat că „Lumea priveşte cu mare atenţie iar preşedintele Statelor Unite a fost foarte clar asupra faptului că vor fi consecinţe” dacă Bashar al-Assad „va comite marea greşeală de a folosi aceste arme chimice împotriva propriului său popor”. Totodată, oficialul american a menţionât şi el că va fi vorba de „o linie roşie” pentru Washington, dacă se va ajunge la utilizarea armelor chimice.

3 comentarii

BULA 07-12-2012 - 10:47

Iar pun placa cu armele chimice, cum au facut cand au atacat Irakul ?

ruski celovek 07-12-2012 - 17:44

nu e placa zevzecule e o realitate ca le au precum si
cea mai mare industrie de acest produs din OM.

Salut 07-12-2012 - 19:02

Mda, ultima data (la faza cu Irakul) s-a dus cu eprubeta la ONU, Collin Powel, adica singurul cu ceva creier din toata administratia Bush. L-au trimis altii, saracul si procedand astfel au pus crucea unei intregi administratii, subrezind pozitia SUA pe plan mondial.

Aku, manacatorii astia de kkt ca tine au o mare problema: ALA CARE GANDESTE se afla in varful administratiei,deci probabilitatea ca alti idioti sa-l impinga spre tampenii e foarte mica, data fiind pozitia lui.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult