Acasa InternationalExterne SUA si prevenirea atacurilor informatice

SUA si prevenirea atacurilor informatice

scris de D.P.
8 afisari

Guvernul american a lansat miercuri un mecanism de prevenire a atacurilor informatice, suspectate că ar viza securitatea naţională a ţării.

Washingtonul a autorizat crearea unei reţele pentru schimbul de informaţii cu privire la atacuri informatice, mecanism care va funcţiona pe bază de voluntariat.

Obiectivul principal al acestei măsuri constă în protejarea infrastructurii statului împotriva unor atacuri care ar putea să o paralizeze.

„Acest caz reprezintă o dovadă că sectorul privat şi Guvernul pot şi trebuie să lucreze împreună pentru a elimina această ameninţare”, a declarat preşedintele american Barack Obama, citat într-un comunicat.

„Deşi această iniţiativă reprezintă un pas important, încă rămân multe de făcut pentru consolidarea securităţii în domeniul Internetului”, a adăugat el.

„Prosperitatea Americii, securitatea sa naţională şi libertăţile noastre individuale depind de angajamentul nostru de a garanta securitatea în domeniul Internetului, care trebuie să inspire încredere şi să fie interoperabil”, a subliniat Obama.

Recent, experţi în domeniul securităţii informatice au anunţat că au descoperit un virus folosit în spionajul cibernetic care a vizat guverne şi companii din 31 de state şi au afirmat că acest virus era sponsorizat de către un stat.

5 comentarii

Tache 13-02-2014 - 11:10

Dupa atata ABUZ iudeo-anglo-saxon, se intelege de la sine ca Omenirea intotdeauna se apara, iar vinovati sunt iudeo-americanii.

Explodeaza o bomba atomica in New York. Cine este vinovat ? Intotdeauna iudeo-americanii !!! Niciodata altii.

UnUL 13-02-2014 - 11:26

Tăchiță, ai luat-o rău de tot pe arătură!

pathfinder 13-02-2014 - 11:32

Bun rachiul?

Tache 13-02-2014 - 12:13

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult