Acasa InternationalExterne SUA si Romania vor colabora pentru includerea in Programul Visa Waiver

SUA si Romania vor colabora pentru includerea in Programul Visa Waiver

scris de Ziua Veche
1 afisari

.Analiza de etapa a Parteneriatului Strategic, stadiul proiectului scutului anti-racheta de pe teritoriul Romaniei, cooperarea economica, liberalizarea regimului de vize, cadrul juridic bilateral, cooperarea dintre cele doua tari in cadrul NATO si in teatrul de operatiuni din Afganistan, precum si aspecte regionale relevante pentru Romania s-au aflat pe agenda discutiilor de marti dintre ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconshi, si secretarul de stat al SUA, Hillary Clinton.


La finalul intrevederii, ministrul Baconschi a precizat ca, in cadrul discutiilor avute cu secretarul de stat american, a fost evidentiata dorinta ambilor parteneri de a adauga substanta parteneriatului strategic si cooperarii din cadrul NATO. Ministrul roman a discutat cu secretarul de stat american asupra modului in care Statele Unite si Romania vor colabora pentru identificarea de solutii in vederea includerii Romaniei in Programul Visa Waiver. Totodata, au fost explorate posibilitatile de crestere a interesului comunitatii de afaceri din Statele Unite pentru oportunitatile investitionale oferite de piata romaneasca.

La randul sau, secretarul de stat american a amintit ca Romania si Statele Unite marcheaza in acest an aniversarea a 130 de ani de relatii bilaterale, aratand ca „prietenia si parteneriatul dintre cele doua tari devin, cu fiecare an, tot mai puternice”.

Hillary Clinton a aratat ca Statele Unite si Romania impartasesc aceleasi valori, un angajament puternic pentru libertate si democratie si respectul profund pentru demnitatea umana si statul de drept. „Romania si Statele Unite coopereaza in plan bilateral si multilateral in sensul consolidarii cooperarii transatlantice in domenii precum neproliferarea nucleara, securitatea energetica sau schimbarile climatice”, a conchis secretarul de stat american.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult