Acasa InternationalExterne UPDATE SUA si Rusia fac schimbul de spioni la Viena

UPDATE SUA si Rusia fac schimbul de spioni la Viena

scris de Ziua Veche
4 afisari

.UPDATE 17.18

Avionul care ii transporta pe cei zece agenti rusi retinuti in Statele Unite a aterizat pe aeroportul din Moscova. Potrivit BBC, de la Viena, avionul in care se aflau cei patru spioni condamnati in Rusia a aterizat la o baza aeriana din Marea Britanie, unde au coborat mai multe persoane.

UPDATE 14.40

Schimbul de spioni dintre Statele Unite si Rusia s-a incheiat. Conform BBC, cele doua avioane, care veneau din New York, respectiv Moscova, au stationat pe pista aeroportului din Viena aproximativ 90 de minute, dupa care au decolat. 

––-

 

Cei 10 agenti rusi arestati la sfarsitul luni iunie au fost expulzati din Statele Unite, dupa ce presedintele rus Dmitri Medvedev semnat joi un decret de gratiere pentru patru persoane condamnate pentru spionaj in favoarea Statelor Unite.

Potrivit BBC, cele doua avioane care se presupune ca ii transporta pe agenti au aterizat vineri pe aeroportul din capitala Austriei, locul unde urmeaza sa aiba loc schimbul. Cel mai cunoscut dintre cei patru spioni americani este cercetatorul Igor Sutiaghin, condamnat la 15 ani de inchisoare pentru ca ar fi transmis Statelor Unite informatii secrete cu caracter militar, informeaza RRA. Urmatoarele doua persoane care vor fi deportate sunt Serghei Skripal, fost colonel al Serviciului de Informatii al Armatei, condamnat la 13 ani de inchisoare pentru ca a vandut serviciului britanic MI6 numele unor agenti rusi din Europa si Aleksandr Zaporojsky, colonel in Serviciul Rus de Informatii Externe, condamnat la 18 ani de detentie pentru spionaj in favoarea CIA si deconspirarea a circa 20 de agenti rusi in Statele Unite. Despre cel de-al patrulea persoanaj, pe nume Genadi Vasilenko, nu se stie aproape nimic.

Natalia Timakova, purtatorul de cuvant al presedintelui rus, a declarat ca toate cele patru persoane au semant solicitarile de gartiere, in care isi recunosteau vina.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS