Acasa InternationalExterne SUA, somate să abandoneze scutul antirachetă din Europa

SUA, somate să abandoneze scutul antirachetă din Europa

scris de M.A.
0 afisari

Preşedintele Comisiei pentru Afaceri Externe din Camera inferioară a Parlamentului rus a cerut marţi Statelor Unite să „abandoneze imediat” proiectul de scut antirachetă din Europa de Est, pe motiv că „subminează” consolidarea încrederii între Moscova şi Washington, precum şi între Rusia şi NATO.

romania antiracheta (rian.ru)

foto: rian.ru

„Este necesar să fie abandonat imediat proiectul de creare pe viitor a unor sisteme de apărare antirachetă” americane în Europa, a declarat Konstantin Kosacev, citat de aenţia Itar-Tass. „Aceste sisteme nu ameninţă Rusia, pentru că sunt concepute pentru a face faţă armelor specifice, rachete cu rază scurtă şi medie de acţiune, pe care Rusia nu le posedă”, a explicat Kosacev, potrivit Mediafax. „Dar unele iniţiative ca acestea subminează procesul de consolidare a încrederii între Rusia şi Statele Unite şi între Rusia şi NATO„, a adăugat el. Statele Unite şi Varşovia au semnat în iulie 2010 un protocol care concretizează acordul Poloniei de a găzdui o componentă a viitorului scut antirachetă american din Europa, care nemulţumeşte Moscova. O nouă etapă a fost atinsă la 3 mai, cu semnarea unui acord între Statele Unite şi România, pentru desfăşurarea unor elemente ale viitorului scut antirachetă în această ţară.

2 comentarii

Arhimede 01-06-2011 - 21:31

kosacev paşiol na turbinca…

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult