Acasa InternationalExterne SUA sprijină aderarea Serbiei la UE

SUA sprijină aderarea Serbiei la UE

scris de M.A.
2 afisari

SUA au felicitat vineri Serbia pentru că a încheiat cu Kosovo un acord care prevede participarea Pristinei la reuniuni regionale în Balcani şi şi-au exprimat sprijinul faţă de viitoarea integrare a sârbilor în UE.

Hillary Clinton - Ria Novosti

Hillary Clinton (foto: Ria Novosti)

Negociatorii au convenit vineri să permită Pristinei să participe la conferinţe privind Balcanii, fără ca Belgradul să recunoască independenţa Kosovo, transmite Agerpres.

Secretarul de stat american Hillary Clinton a felicitat Kosovo şi Serbia pentru că au făcut ”un pas important” şi a salutat Uniunea Europeană, care a ajutat ”cele două ţări să-şi asigure un viitor la degajat”.

”Sperăm, de asemenea, că aceste acorduri vor deschide porţile unei candidaturi a Serbiei la Uniunea Europeană. Progresele Serbiei către integrarea europeană reprezintă un lucru bun pentru Serbia, pentru Kosovo şi pentru viitorul regiunii”, a declarat dna Clinton într-un comunicat.

AFP notează că porţile UE s-ar putea întredeschide pentru Serbia începând de săptămâna viitoare, deoarece liderii europeni vor examina, la summitul lor din 1-2 martie, acordarea pentru Serbia a statutului de ţară candidată la UE. Majoritatea capitalelor europene au transmis Belgradului în ultimele zile semnale încurajatoare, după ce-i înşelaseră speranţele în decembrie trecut.

1 comentariu

Viorica Ianc 25-02-2012 - 14:56

Aderarea Serbiei la UE este sprijinita de sarbii sanatosi la minte, nepotii celor
pe care TITO i-a trimis in lume sa-si castige bucata de PAINE !
Ori SUA ( barbatul Clinton ) a fost cu butoanele razboiului si oalele sparte cu URA ! Interesul SUA – punct musulman in Europa.
Si ce poate face doamna Hillary ? Mi-o inchipui cu Burca din Afganistan !

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult