Acasa InternationalExterne SUA trimit tancuri M1 Abrams in Afganistan

SUA trimit tancuri M1 Abrams in Afganistan

scris de Ziua Veche
7 afisari

.Statele Unite au decis trimiterea unei unităţi de tancuri în Afganistan, pentru prima dată de la iniţierea conflictului, anunţă oficiali militari americani, în ceea ce pare a fi o schimbare a tacticilor folosite contra insurgenţilor talibani, scrie Washington Post, citat de Mediafax.


Trimiterea tancurilor de tip M1 Abrams, care vor fi utilizate de militarii americani în sud-vestul Afganistanului, va permite atacarea insurgenţilor de la distanţe mai mari. Acest tip de tanc, cu greutatea de 68 de tone şi propulsat de un motor similar cu cel al unui avion, este echipat cu un tun având calibrul de 120 de milimetri, care poate distruge o clădire de la peste 1,5 kilometri distanţă.

În pofida strategiei care prevede protejarea civililor afgani, statistici oferite de comandamentul ISAF (Forţa Internaţională de Asistenţă pentru Securitate) arată că, în ultimele două luni, operaţiunile trupelor americane din Afganistan s-au intensificat.

Un oficial american a precizat că tancurile vor fi utilizate iniţial în provincia Helmand, unde trupele americane sunt implicate în confruntări cu celule ale talibanilor dotate cu arme automate, cu lansatoare de grenade şi dispozitive explozive artizanale. Iniţial vor fi trimise 16 tancuri M1 Abrams, dar numărul acestora ar putea fi suplimentat în funcţie de necesităţi. „Tancurile îţi oferă protecţie imediată şi mobilitate pentru a aborda o ameninţare care este dincolo de raza de acţiune a armelor automate montate pe restul vehiculelor blindate ale armatei americane”, explică David Johnson, analist la Rand Corporation.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult