Acasa InternationalExterne SUA trimit Ucrainei un nou ajutor militar de 800 de milioane de dolari, care include artilerie grea

SUA trimit Ucrainei un nou ajutor militar de 800 de milioane de dolari, care include artilerie grea

scris de Misu Andrei
50 afisari

Președintele american Joe Biden a anunțat joi că a autorizat încă un ajutor militar de 800 de milioane de dolari pentru Ucraina, referindu-se la „o fereastră de timp critică” în conflict, Rusia pregătindu-și forțele pentru următoarea fază a războiului, transmite Reuters.

Joe Biden a precizat că noul pachet de ajutor va include artilerie grea, 144.000 de cartușe de muniție și drone tactice.

Aceasta vine la o săptămână după ce SUA au anunțat un alt ajutor de 800 de milioane de dolari pentru a sprijini Ucraina.

Trezoreria americană a mai spus că va furniza Ucrainei un ajutor suplimentar de 500 de milioane de dolari pentru operațiunile guvernamentale precum plata salariilor și servicii publice.

Premierul ucrainean Denîs Șmîhal a ajuns joi dimineață la Casa Albă, alături de Oksana Markarova, ambasadoarea Ucrainei în Statele Unite.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS