Acasa InternationalExterne SUA trimit un emisar în Peninsula Coreea

SUA trimit un emisar în Peninsula Coreea

scris de M.A.
1 afisari

Emisarul special pentru Coreea de Nord, ambasadorul Stephen Bosworth, pleacă luni în regiune pentru a purta convorbiri cu înalţi oficiali din Coreea de Sud, China şi Japonia.

Emisarul special pentru Coreea de Nord, ambasadorul Stephen Bosworth

Emisarul special pentru Coreea de Nord, ambasadorul Stephen Bosworth

În declaraţia în care anunţă vizita, departamentul de stat spune că emisarul Stephen Bosworth, împreună cu ambasadorul american pentru convorbirile în formatul celor 6 privind programul nuclear al Coreei de Nord, Sung Kim, se vor afla mâine în Seul iar miercuri în Beijing, transmite Radio Romania Actualitati. Ambasadorul Stephen Bosworth îşi va continua turneul în Tokio, unde se va afla la 6 ianuarie.
Departamentul de Stat arată că în toate cele trei capitale emisarul american „se va întâlni cu înalţi oficiali guvernamentali pentru a discuta următorii paşi în ce priveşte Peninsula Coreeană”. Convorbirile în formatul celor 6 – SUA, China, Coreea de Sud, Japonia şi Coreea de Nord – au fost întrerupte în aprilie 2009 când Phenianul le-a părăsit şi a expulzat inspectorii nucleari ONU din ţară. Cu o lună mai târziu, Coreea de Nord efectua un al doilea test nuclear. Tensiunile au escaladat după ce Phenianul a atacat în noiembrie o insulă sud coreeană de frontieră, omorând doi soldaţi şi doi civili într-unul din cele mai serioase incidente de graniţă de la războiul din 1950-53.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult