Acasa InternationalExterne SUA: Un prim caz de Ebola confirmat la New York

SUA: Un prim caz de Ebola confirmat la New York

scris de Laurentiu Banches
6 afisari

Primarul orașului New York, Bill de Blasio, a anunțat în seara de joi, 23 octombrie, că un medic din orașul guvernat de el recent întors din vestul Africii a contractat virusul Ebola.

SUA: Un prim caz de Ebola confirmat la New York (foto:state.com)

SUA: Un prim caz de Ebola confirmat la New York (foto:state.com)

Medicul Craig Spencer, care a lucrat cu pacienți suferind de Ebola în Africa, a fost internat de urgență în timpul zilei, cu febră mare și dureri abdominale. Spencer a fost supus apoi unor teste pentru a stabili dacă suferea de virusul Ebola. Când a fost internat, el avea febră 39,4 C, potrivit New York Post.

Medicul s-ar fi întors recent din Guineea, una din cele trei țări africane cele mai afectate de virus, unde  a lucrat pentru Médecins sans Frontieres în Guineea și a tratat bolnavi suferind de virus, potrivit cotidianului, conform Agerpres. Bolnavul este internat la spitalul Bellevue din Manhattan special pregătit pentru a gestiona eventualele cazuri de Ebola la New York și potrivit primarului Bill de Blasio este primul caz confirmat de Ebola în cel mai mare oraș din SUA.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult