Acasa InternationalExterne SUA vor lansa programe de asistenţă a romilor din România

SUA vor lansa programe de asistenţă a romilor din România

scris de M.A.
1 afisari

Secretarul de stat american Hillary Clinton a anunţat că Departamentul de Stat va lansa două noi programe „pentru a-i asista pe membrii comunităţilor rome din România, Moldova, Slovacia şi Ungaria.”

Hillary Clinton

Hillary Clinton le cere liderilor europeni să-şi dubleze eforturile pentru a se asigura că romii nu sunt discriminaţi în ce priveşte accesul la educaţie, la sistemul de sănătate ca şi la oportunităţile de a primi locuri de muncă, transmite Radio România Actualităţi.

Secretarul de stat american a anunţat că în următoarele zile, Departamentul de Stat va lansa două noi programe „pentru a-i asista pe membrii comunităţilor rome din România, Moldova, Slovacia şi Ungaria.” Aceste programe se vor alătura celor care îi privesc pe romii din Bulgaria, Serbia, Macedonia, Kosovo şi din alte părţi ale Europei.

Programele departamentului de stat includ asistenţa legală, extinderea oportunităţilor educaţionale, ca şi ajutorul oferit romilor de a putea participa la discursul politic pentru „a consolida o nouă generaţie de lideri ai comunităţii rome.”

Secretarul de stat Hillary Clinton deplânge faptul că „prea des, în prea multe locuri, romii continuă să fie supuşi profilului rasial, violenţei, segregării şi altor forme de discriminare”.

1 comentariu

Hokusai San 08-04-2011 - 15:05

adica… sa stea acolo saracii de ei, ce sa caute pe la Las Vegas?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult