Acasa InternationalExterne SUA vrea demisia lui Bashar al-Assad

SUA vrea demisia lui Bashar al-Assad

scris de Laurentiu Banches
80 Afisari

Ambasadorul SUA la ONU, Susan Rice, a anunţat că SUA sprijină şi intensifică eforturile internaţionale care vizează alungarea liderului sirian de la putere.

Bashar al-Assad

Bashar al-Assad (foto: presidency.ro)

Diplomata Susan Rice a susţinut, potrivit unor surse AFP, citate de Agerpres, că SUA „sunt hotărâte să mărească presiunea asupra regimului Assad şi a lui Assad însuşi să abandoneze puterii”. Ambasadorul SUA la ONU e de părere că trebuie luate măsuri cât mai rapid ca în ţara araba să ajungă cât mai urgent ajutoarele umanitare la oamenii care au de îndurat zilnic atacurile regimului sirian. Ea a precizat că SUA sprijină efoturile internaţionale ce vizează ajungerea la o soluţie care „să pună capăt violenţelor şi să faciliteze o tranziţie politică reală”, la mai bine de 1 an de la începerea revoltelor populare din Siria.

Susan Rice a afirmat că situaţia din Siria e incertă, pe de o parte, autorităţjle de la Damasc retrăgând armamentul greu, dar pe de altă însă oamenii continuă să fie ucişi din cauza violenţelor sub alte forme. Deşi există aceste semne de întrebăre, diplomata Susan Rice a declarat că SUA speră în continuare că planul de pace în 6 puncte înaintat de emisarul comun al ONU şi Ligii Arabe, Kofi Annan, va fi încununat de succes. Până în prezent însă, Bashar al-Assad nu a pus în aplicare nici un punct al planului de pace, iar diplomata americană a avertizat că dacă situaţia va continua aşa, SUA va trece la sancţiuni împotriva regimului sirian.

1 comentariu

Morkova Vesela 11-05-2012 - 02:21

Demisia e o idee buna, pai altfel se intalneste cu Saddam destul de repede.
Insa, dupa caderea regimului, cine-i mai plateste pe toti syrienii de pe forum?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS