Acasa InternationalExterne Succesorul lui Medvedev din 2012: Suvalov, Sobianin sau Nariskin?

Succesorul lui Medvedev din 2012: Suvalov, Sobianin sau Nariskin?

scris de Ziua Veche
5 afisari

.Directorul general al Centrului de informatii politice (CPI), Alexei Muhin, considera ca exista deja un plan de actiune pentru 2012, care este cunoscut atat de Putin, cat si de Medvedev. Cei trei pretendenti la fotoliul de la Krmelin sunt: adjunctul premierului rus, Igor Suvalov, seful secretariatului Guvernului, Serghei Sobianin, si seful administratiei prezidentiale, Serghei Nariskin.


Rusii sunt siguri ca tandemul Putin-Medvedev va ramane la putere dupa alegerile din 2012, conform rezultatelor unui sondaj realizat de Centrul “Levada”. Respondentii s-au impartit aproape egal cand au raspuns la intrebarea cine va fi noul presedinte: 36% cred ca scaunul presedintelui va fi ocupat in continuare de Dmitri Medvedev, iar 38% presupun ca seful statului va fi Vladimir Putin. Aproape un sfert dintre ei cred ca Medvedev va ajunge in fruntea Guvernului. Doar 1% dintre rusi cred ca Putin va pleca de la putere, relateaza Svobodnaia Pressa. 

Tandemul politic a ajuns la un acord privind candidatura noului presedinte al Rusiei  

Directorul general al Centrului de informatii politice (CPI), Alexei Muhin, considera ca deja exista un plan de actiune pentru 2012, care este cunoscut atat de Putin, cat si de Medvedev. El a mentionat, intr-un interviu acordat publicatiei Svobodnaia Pressa, ca sunt putine sanse ca Putin sa vrea locul presedintelui, avand in vedere ca el ajunge la varsta la care barbatii isi doresc libertate, pe care postul de presedinte nu o ofera.

La randul sau, Medvedev intelege foarte bine ca situatia ar putea lua o intorsatura neasteptata, de aceea nu insista sa-i fie prelungite atributiile pentru inca sase ani. Pe langa aceasta, nici Putin nu ar vrea sa-i prelungeasca mandatul lui Medvedev, pentru ca, in acest mod, toate grupurile de influenta care acum sunt orientate catre Putin, vor trebui sa se reorienteze catre Medvedev, considera Muhin. El considera ca Medvedev se va “adaposti” in domeniul justitiei, avand in vedere ca celelalte directii politice va trebui sa i le lase lui Putin. Directorul general al CPI a declarat ca Medvedev va fi de acord sa paraseasca fotoliul prezidential, pentru ca el constientizeaza ca este tanar si ca nu va fi o problema sa astepte 6 ani pentru a-l ocupa din nou.

In interviul acordat, Muhin a declarat ca trebuie sa existe cel putin 3 candidati la postul de presedinte, pentru ca, intr-o astfel de schema, este cel mai usor sa castigi. In opinia lui, cei trei pretendenti sunt: adjunctul premierului rus, Igor Suvalov, seful secretariatului Guvernului, Serghei Sobianin, si seful administratiei prezidentiale, Serghei Nariskin. Cel mai bine pare sa se apropie de imaginea noului presedinte Serghei Nariskin, a declarat Muhin. El si-a argumentat opinia prin faptul ca toti cei trei oficiali si-au crescut potentialul in ultimul timp, fara a fi implicate in vreun scandal sau vreun zvon de la Kremlin. Muhin sustine ca, in acest mod, Putin isi va putea demonstra angajamentul fata de democratie si valorile liberale, pe care Occidentul i le “refuza” de fiecare data.

Medvedev continua politica lui Putin

In opinia directorului-adjunct al Centrului “Levada”, Alexei Grajdankin, majoritatea rusilor isi doreste intoarcerea lui Putin in fruntea puterii, pentru ca il considera un om politic puternic si influent, pe cand Medvedev este vazut mai mult ca o figura delegata a lui Putin. Aceasta parere este impartasita si de populatie, avand in vedere ca, potrivit sondajelor, 66% dintre ei considera ca Medvedev actioneaza la comanda lui Putin, iar 55 % dintre ei sunt siguri ca Medvedev continua politica lui Putin. Mai mult de atat, peste 50% dintre rusi au raspuns sociologilor ca puterea tarii se afla in mainile tandemului Putin-Medvedev.

0 comentariu

FORESKIN 31-03-2010 - 16:53

…o tin in tzucalul de sub pat….

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult