Acasa InternationalExterne Sud-coreenii efectueaza tiruri de artilerie in Marea Galbena

Sud-coreenii efectueaza tiruri de artilerie in Marea Galbena

scris de Ziua Veche
1 afisari

Armata sud-coreeană a început luni noi manevre militare importante, cu tiruri reale, pe fondul tensiunilor puternice cu Coreea de Nord, a anunţat o sursă oficială.


Aceste menevre militare, care urmează să dureze cinci zile, au început în 29 de locuri diferite, inclusiv lângă insule din Marea Galbenă situate lângă frontiera maritimă dintre cele două state coreene, potrivit Statului Major Interarme sud-coreean.

Exerciţiile cuprind tiruri de pe nave de război şi de unităţi de artilerie, potrivit aceleiaşi surse. citate de Mediafax.

Coreea de Sud şi-a consolidat apărarea pe cele cinci insule situate în această zonă, aducând soldaţi, lansatoare de rachete şi rachete antiaeriene.

Coreea de Nord a bombardat una dintre insulele sud-coreene, Yeonpyeong, la 23 noiembrie, cauzând moartea a patru sud-coreeni şi provocând proteste internaţionale. Coreea de Sud se teme, de atunci, de noi atacuri din partea Phenianului.

Coreea de Nord a justificat bombardamentele sale de la 23 noiembrie argumentând că Seulul a tras obuze în apele contestate, în cadrul unor exerciţii militare.

Manevrele din această săptămână nu se vor desfăşura în apropierea Insulei Yeonpyeong, dar vor avea loc tiruri în apropierea Insulei Daecheong, la 80 de kilometri vest de Yeonpyeong.

Nu se ştie deocamdată dacă aceste tiruri vor fi efectuate în apele a căror proprietate este revendicată de Phenian. Nordul refuză să accepte frontiera maritimă, aşa cum a fost desenată ea de ONU, după Războiul Coreei (1950-1953), numită linia de limită din nord.

Phenianul a calificat, duminică, aceste manevre militare drept o tentativă de relansare a războiului.

 

0 comentariu

Rasputin 27-04-2010 - 11:08

…pur şi simplu face pe turistul pe banii ministerului. Adică ai noştri.

apropiatul 02-05-2010 - 16:30

Dute gigiloi cum iti spuneau apropiatii mai repede la pensie dar ciuntita in San Diego la monica fata ta si sa nu mai calci prin negru voda sau eforie sud. Acolo unde ai o parte din produsele muncii tale de manglitor

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult