Acasa InternationalExterne Sud-coreenii si americanii au inceput manevrele. Comunistii ameninta cu noi atacuri

Sud-coreenii si americanii au inceput manevrele. Comunistii ameninta cu noi atacuri

scris de Ziua Veche
2 afisari

 

Coreea de Nord a desfăşurat rachete SA-2 sol-aer pe coasta de vest, de la Marea Galbenă,în largul căreia SUA şi Coreea de Sud au lansat duminică exerciţii navale comune, o demonstraţie de forţă după atacul de marţea trecută al Phenianului, soldat cu patru morţi şi 18 răniţi pe teritoriul sud-coreean, informează Realitatea.net.


 

„Rachetele par să ţintească avioanele noastre de luptă care zboară în apropiere de Linia de Limită Nordică (graniţa din Marea Galbenă dintre cele două Corei – n.r.)”, a declarat o sursă guvernamentală sud-coreeană, citată de agenţia Yonhap.

Rachetele SA-2, de fabricaţie sovietică, au o rază de acţiune cuprinsă între 13 şi 30 de kilometri.

Şi alte rachete ale Nordului, cum ar fi Samlet şi Silkworm, cu rază de acţiune de până la 95 de kilometri, au fost plasate pe rampele de lansare pe coasta vestică, a mai spus sursa guvernamentală sud-coreeană. „Forţele armate se pregătesc pentru posibilitatea altor provocări, pentru că armata nord-coreeană a desfăşurat muniţie lângă Linia de Limită Nordică şi se pregăteşte să tragă”, a adăugat sursa citată de Yonhap.

Coreea de Nord a avertizat duminică dimineaţă că va lansa noi atacuri, dacă este provocată. „Vom lansat lovituri nemiloase împotriva oricăror mişcări provocatoare ce nu ne respectă apele teritoriale”, a scris principalul ziar al Nordului într-un comentariu semnat de un responsabil al agenţiei de presă a statului.

Un oficial cu rang înalt din China, aliata Coreei de Nord, s-a întâlnit cu preşedintele sud-coreean, într-o tentativă de a calma tensiunile după atacul de artilerie de marţi. Deocamdată nu sunt informaţii despre conţinutul convorbirilor.

0 comentariu

caramache 26-04-2010 - 10:37

Pai de ce s-o semneze la Cotroceni cind Crina trebuie sa se prezinte cu condicutza la patricieni?

lache 26-04-2010 - 11:50

Sper ca acest exemplu concret de nesupunere civica fata de autoritatile statului sa fie invat si de romanii de rand,si aplicat cand va fi PNL-ul la putere.Si totusi,nu inteleg cum isi serveste PNL electoratujl care l-a adus in Parlament,daca ei nu vor sa participe la nimic,ci doar incaseaza drepturile banesti si fac trafic de influenta?

pache 26-04-2010 - 15:06

ce treaba au lacheii cu electoratul PNL?

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult