Acasa InternationalExterne Suedia prelungește restricțiile împotriva Covid

Suedia prelungește restricțiile împotriva Covid

scris de Misu Andrei
104 afisari

Suedia prelungește restricțiile impuse de pandemie de coronavirus până pe 7 februarie. Premierul suedez Stefan Lofven a declarat recent că situația rămâne una gravă, deși s-a remarcat un ușor declin în ceea ce privește numărul de cazuri în anume regiuni, după adoptarea măsurilor la nivelul întregii țări.

Printre restricții se regăsește și interzicerea vânzării de alcool după ora 20:00, transmite dpa, citată de Agerpres.

”Vedem un uşor declin în răspândirea infecţiei în unele regiuni”, dar situaţia încă rămâne gravă”, a declarat premierul suedez Stefan Lofven. El a adăugat că angajatorii ar trebui să permită lucrul de acasă acolo unde specificul activităţii face posibil acest lucru.

Alte măsuri includ continuarea cursurilor în regim online pentru liceeni. Ministrul Educaţiei, Anna Ekstrom, a precizat că unele cursuri se pot desfăşura tradiţional, în sălile de clasă, în regiunile unde ratele de infectare sunt reduse.

În următoarele două săptămâni, sălile de sport, piscinele şi muzeele din Suedia vor rămâne închise. Navetiştii au fost sfătuiţi să poarte masca sanitară în transportul public, în special în timpul orelor de vârf.

Potrivit ministrului Sănătății, situaţia epidemiologică va fi analizată la fiecare două săptămâni.

Suedia are o populație de aproximativ 10,3 milioane de locuitori și a depășit 530.000 de cazuri de infectare cu noul coronavirus şi 10.000 decese cauzate de COVID-19.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult