Acasa InternationalExterne Suedia și Finlanda vor semna protocolul de aderare la NATO la începutul săptămânii viitoare

Suedia și Finlanda vor semna protocolul de aderare la NATO la începutul săptămânii viitoare

scris de Misu Andrei
105 Afisari

Finlanda şi Suedia vor semna, marţi, protocolul de aderare la NATO, pentru a deveni oficial state membre, a anunţat, vineri, secretarul general al Alianţei, Jens Stoltenberg. Pentru a putea deveni, apoi, membre ale Alianței Nord-Atlantice, parlamentele celor 30 de țări care fac deja parte din NATO trebuie să ratifice protocolul.

FOTO: Jens Stoltenberg. Foto: nato.int

Protocolul trebuie ratificat de parlamentele tuturor celor 30 de ţări care fac deja parte din NATO, iar astfel cele două ţări nordice vor fi primite în Alianţă şi vor beneficia de clauza de apărare colectivă a acesteia.

NATO a anunţat, miercuri, că a invitat Suedia şi Finlanda să devină membre ale Alianţei Nord-Atlantice.

„Am decis astăzi să invităm Finlanda şi Suedia să devină membre ale NATO şi am decis să semnăm protocoalele de aderare”, au declarat liderii Alianţei într-o declaraţie comună.

„Aderarea Finlandei şi Suediei va face ca aliaţii să fie mai în siguranţă, NATO mai puternică şi zona euro-atlantică mai sigură”, se subliniază în textul citat.

Aderarea Suediei și Finlandei vine după mai multe săptămâni de discuții și negocieri cu Turcia, în condițiile în care Erdogan a încercat să obțină concesii din partea celor două state, dar și din partea Statelor Unite pentru a le permite intrarea în Alianță.

Cele două state nordice, tradițional neutre până acum, au făcut pasul istoric de a cere aderarea la NATO după invazia rușilor în Ucraina.

1 comentariu

Ewiak Ryszard 04-07-2022 - 14:23

Cea mai bună protecție va fi neutralitatea. Biblia spune: „Şi [regele nordului = Rusia începând cu a doua jumătate a secolului al XIX-lea (Daniel 11:27)] se va întoarce în ţara lui cu multe bunuri [1945], iar inima lui va fi împotriva legământului sfânt [ostilitate față de creștini]. El va acţiona [mare activitate în arena internaţională] şi se va întoarce în ţara lui [dezintegrarea Pactului de la Varșovia și a Uniunii Sovietice. Un militar rus s-au întors în ţara lor]. La timpul fixat se va întoarce [aceasta semnifica sfarsitul lumii unipolare. Rusia își va recăpăta influența pe care a pierdut-o după prăbușirea URSS. Înseamnă, de asemenea, acțiunea militară și marea depresiune, dezintegrare UE și a NATO. Multe țări din fostul bloc estic se vor întoarce la o alianță militară cu Rusia]. Şi va intra la sud [detonatorul va fi conflictul etnic (Matei 24:7)], dar nu va fi ca înainte [2008 – Georgia] și mai târziu [acțiuni militare în Europa de Est]” (Daniel 11:28,29). Și data viitoare va fi interventia SUA și război nuclear la nivel mondial (Daniel 11:30a; Apocalipsa 6:4). Dar toate aceste lucruri nu vor fi decât începutul durerilor nasterii (Matei 24:8).

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult