Acasa InternationalExterne Summitul G20: Merkel despre situația Ucrainei și sancțiunile UE

Summitul G20: Merkel despre situația Ucrainei și sancțiunile UE

scris de Laurentiu Banches
1 afisari

Angela Merkel susține că situația din Ucraina este inacceptabilă și reamintește că UE ia în considerare extinderea listei de sancțiuni.

Summitul G20: Merkel despre situația Ucrainei și sancțiunile UE (foto:radioiasi.ro)

Summitul G20: Merkel despre situația Ucrainei și sancțiunile UE (foto:radioiasi.ro)

Cancelarul german Angela Merkel a declarat sâmbătă că Uniunea Europeană (UE) ia în considerare noi sancțiuni financiare împotriva unor cetățeni ruși din cauza crizei din Ucraina. „Situația prezentă nu este satisfăcătoare”, a declarat presei Angela Merkel în marja summitului G20 de la Brisbane. „În prezent este pe agendă includerea pe listă a altor persoane”, a adăugat ea.

Cancelarul german urmează să se întâlnească cu președintele rus Vladimir Putin în marja summitului, dar Merkel a afirmat că nu se așteaptă în urma convorbirilor la „schimbări bruște calitative”. Summitul G20 din Australia, care urma să se axeze asupra chestiunilor economice, s-a transformat într-o confruntare între liderii occidentali și Vladimir Putin, în urma informațiilor recente privind pătrunderea de trupe în estul Ucrainei, potrivit Agerpres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult