Acasa InternationalExterne Suntem mai saraci decat mujicii lui, zice Putin. Totuşi, el împarte „patul”cu Medvedev

Suntem mai saraci decat mujicii lui, zice Putin. Totuşi, el împarte „patul”cu Medvedev

scris de M.A.B.
1 afisari

Adresându-se televizat populaţiei (n.red. – oricum ai da-o, nu se poate numi popor) din Federaţie, premierul-preşedinte de la Moscova, Vladimir Putin, a găsit de cuviinţă, pentru a-şi încuraja mujicii, să afirme că Rusia o duce mai bine decât România. Mai precis, în ceea ce priveşte nivelul sărăciei. Întâmplător sau nu, conducătorii de teapa lui se folosesc de studii sociologice din care nu înţeleg mai nimic (avem exemple şi la noi).

„Nu mai există oameni în vârstă care trăiesc sub pragul sărăciei”, a spus Putin, accentuând că, în ceea ce priveşte sărăcia, ruşii nu sunt la nivelul ţărilor occidentale, puternic industrializate, dar nici nu o duc mai rău, dacă se face o comparaţie cu Letonia sau România. Probail, domnul/tovarăşul Vladimir Putin vrea să îi îmbete cu apă rece pe ruşii lui atât de ameţiţi de „libertatea” pe care o promite şi o aduce des cu pulanele miliţienilor.


„Submarinul alb-albastru-roşu”: Putin şi Medvedev dorm pe rând

Premierul şi preşedintele rus dorm pe rând, pentru ca „submarinul” alb-albastru-roşu (белый-синий-красный) numit Rusia să nu rămână niciodată fără conducător. Cel puţin, aşa reiese din declaraţiile lui Vladimir Putin, făcute tot în timpul unei sesiuni de întrebări şi răspunsuri cu cetăţenii, relatează RIA Novosti. “Dormim pe rând. Totul este sub control, nu vă îndoiţi”, a afirmat, zâmbind, Putin, fiind întrebat cine conduce ţara atunci când cei doi lideri dorm. Referitor la izbucnirea unor violenţe de natură xenofobă la Moscova şi în alte oraşe ale ţării, Putin a declarat că “Trebuie să reprimăm dur orice formă de extremism, de oriunde provine ea”. “Liberalii trebuie să înţeleagă: trebuie să avem ordine şi trebuie să o menţinem”, a continuat el.

Democraţie rusească, marca Putin

Peste 800 de persoane au fost arestate în Moscova pentru a preveni izbucnirea unor noi violenţe interetnice ca urmare a împuşcării unui suporter al unei echipe locale de fotbal, informează BBC. Arestările s-au produs în momentul în care grupuri de tineri adunaţi lângă o staţie de tren din Moscova strigau sloganuri rasiste. Moartea unui fan al echipei de fotbal Spartak Moscova în urma unor confruntări cu persoane provenite din Caucazul de Nord, a declanşat violenţele etnice. Alte zeci de persoane au fost arestate în alte oraşe din Rusia. Poliţia din Sankt Petersburg a reţinut 60 de persoane şi alte 100 au fost arestate în Samara, potrivit agenţiei de presă Interfax, citată de RRA. Purtătorul de cuvânt al poliţiei din Moscova, Viktor Biryukov, a declarat că cele mai multe arestări s-au făcut în zona gării Kievsky din capitală. „Au fost confiscate numeroase arme cu aer comprimat, cuţite, bâte şi arme paralizante”, a declarat Viktor Biryukov, acesta adăugând că nu au existat incidente serioase în oraş iar persoanele cele mai agresive din rândul tinerilor au fost îndepărtate.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult