Acasa InternationalExterne Super Mamaie pune pe fugă şase spărgători

Super Mamaie pune pe fugă şase spărgători

scris de M.I.
7 afisari

O pensionară din Northampton a făcut să eşueze spargerea unui magazin de bijuterii, atacându-i pe hoţi cu poşeta, deşi aceştia erau înarmaţi cu baroase.

Spărgătorii au fost puşi pe fugă de Super MamaiePresa a numit-o Super Mamaie. Totul a început luni dimineaţa la 9.30 în Northampton, oraş din sud-estul Marii Britanii. Şase bărbaţi, cu feţele acoperite de căştile de motociclişti descind la colţul dintre Gold Street şi Bridge Street, în faţa magazinului de bijuterii Michael Jones. Trei dintre bandiţi atacă cu lovituri de baros vitrina prăvăliei în vreme ce complicii aşteaptă pe scutere, gata să demareze. Personalul magazinului, panicat, încearcă să coboare oblonul de metal, dar unul dintre hoţi reuşeşte să spargă geamul şi începe să jefuiască vitrina.

În acest moment, un ajutor neaşteptat vine în sprijinul angajaţilor de la Michael Jones. O bătrânică, înfăşurată într-un palton roşu şi un fular gros, traversează strada în fugă şi pocneşte cu poşeta pe unul dintre conducătorii scuterelor.

Apoi, ţinând cu două mâini poşeta sa neagră, pensionara îl atacă pe hoţ, aplicându-i două-trei lovituri. Suprins de atac, hoţul se îndepărtează de vitrină, peste care se coboară oblonul. Super Mamaie îi ia la rând pe ceilalţi doi spărgători, care încearcă să se retragă spre scutere. Bunicuţa nu are de gând să renunţe şi îi mai trage o poşetă motociclistului celui mai apropiat. Mirat, acesta demarează brusc, dărâmându-şi colegul din şa.

Super Mamaie a salvat magazinul de bijuteriiÎn acest moment, alţi trecători, care până atunci nu îndrăzniseră să intervină, sar în ajutor şi imobilizează hoţul la pământ. Super Mamaie se apucă să adune bijuteriile care se împrăştiaseră pe jos în timpul altercaţiei.

“Nu era să stau să mă uit!

Poliţia ajunge rapid la faţa locului ridicându-l pe hoţul blocat de trecători. Curând, alţi trei suspecţi sunt arestaţi. Forţele de ordine îi caută încă pe ultimii doi complici şi au lansat un apel către cei ce pot oferi informaţii. “Admirăm mult curajul acestei doamne”, a declarat inspectorul care se ocupă de caz. “Dar nu îi vom face public numele. Nu vrem să o punem în pericol, câtă vreme doi dintre complici sunt încă liberi”.

Această discreţie nu a descurajat media britanice, care au cerut ajutorul cititorilor pentru a o găsi pe “eroina cu poşeta”. Ziarul local Northampton Chronicle & Echo se pare că a reuşit să o găsească şi publică marţi un interviu cu presupusa bătrânică.

“La început, am crezut că unul dintre hoţi este atacat de ceilalţi. Nu era să stau să mă uit cum cineva e ciomăgit. Eram şi foarte şocată să văd că nimeni nu intervine. Când m-am apropiat de răufăcători mi-am dat seama că e o spargere. Asta m-a enervat şi mai tare, să văd cum acţionează nestingheriţi la lumina zilei. În plus, unul dintre motociclişti era să dea peste o femeie care îşi plimba copilaşul în cărucior. Nu sunt o eroină; poate a fost o tâmpenie din partea mea să mă bag”, declară vedeta zilei în Marea Britanie, care cere ca presa să o lase în pace. De altfel, Super Mamaie a anunţat că nu va mai face nici o declaraţie. Graţie intervenţiei sale, nici măcar o bijuterie nu a dispărut.

2 comentarii

Pribeagul 08-02-2011 - 21:05

Batrinica este un militar disponilizat.

Liviu 09-02-2011 - 00:32

Nu fac ai nostrii asa ceva … Ei nu se baga !!!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult