Acasa InternationalExterne Surprindere, regrete şi dezavuare. MAE consideră nepotrivit limbajul diplomaţiei ruse

Surprindere, regrete şi dezavuare. MAE consideră nepotrivit limbajul diplomaţiei ruse

scris de M.A.
1 afisari

Ministerul Afacerilor Externe al României a luat notă cu surprindere de declaraţia exprimată în numele Ministerul Afacerilor Externe al Federaţiei Ruse, care se referă la unele comentarii ale Preşedintelui României pe teme istorice.

MAE

“Ministerul Afacerilor Externe român consideră complet nepotrivit limbajul folosit în declaraţia oficialului rus pe acest subiect şi dezavuează utilizarea unor comentarii privind evenimente tragice, atât pentru poporul român, cât şi pentru cel rus, de acum 70 de ani, dându-le o semnificaţie în actualitatea politică”, se precizează într-un comunicat al MAE.

“Considerăm regretabilă şi lipsită de temei lansarea unei asemenea reacţii publice cu o violenţă de limbaj inacceptabilă, fără o informare completă şi o minimă interacţiune prealabilă în plan diplomatic.

Ministerul Afacerilor Externe al României are deplina deschidere pentru a dialoga cu Ministerul Afacerilor Externe al Federaţiei Ruse, pentru eliminarea oricăror confuzii şi denaturări ale informaţiilor ce au stat la baza reacţiei oficialului rus.

În acelaşi timp, Ministerul Afacerilor Externe consideră că acest episod nu trebuie să conducă la afectarea dialogului firesc, purtat în termeni de civilitate, care este normal să definească relaţiile bilaterale şi îşi exprimă disponibilitatea pentru dialog cu Ministerul Afacerilor Externe al Federaţiei Ruse pe orice temă de interes bilateral”, se mai spune în comunicat.

„Cuvintele lui Băsescu – despre faptul că, ‘în locul mareşalului Antonescu, în 1941, şi el i-ar fi îndreptat pe ostaşii români peste Prut’ pentru a lua parte la agresiunea Germaniei hitleriste împotriva URSS – sunt revoltătoare”, consideră Ministerul rus al Afacerilor Externe.

„Este absolut evident că o asemenea sfidare obraznică, ce îndreptăţeşte agresiunea fascistă şi profanează memoria a milioane de victime ale fascismului, este inadmisibilă”, concluzionează MAE rus.

2 comentarii

Ciu Huhu 01-07-2011 - 18:32

Baconski slugoiul de doi bani al lui Basescu, numai asea avea voie sa raspunda rusilor!

ce istorici avem 02-07-2011 - 03:00

DE CE NU SARBATORIM SI NOI o zi a HOLOCAUSTULUI POPORULUI ROMAN facut de evreii scoliti la Moskwa si de rusi,care au adus comunismul in ROMANIA , prin care sute de mii de soldati au murit la sf front, pentru refacerea granitelor modificate de HITLER SI STALIN si cei ramasi care au fost aruncati in inchisori si au murit in beciurile pazite de garziile kgb-iste ale PAUKERISTII,NEULANDERISTII ,BRUCANII KGB=TII.Toti istoricii nostri numara numai evrei care au pierit ,dar nu se ocupa si de numarat romani.?Oare, de ce etnie sant acestia .Acestui popor ii este harazit ca istoria lui sa-i fie scrisa numai de altii.Ce ii mina pe ei in lupta,oare nu urmeaza ca dupa numararea celor dusi , sa ni se ceara tot felul de terenuri ,cladiri si despagubiri banesti .De la un popor CE 60 ani a tot plins

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult