Acasa InternationalExterne Sursa Wikileaks riscă pedeapsa cu moartea

Sursa Wikileaks riscă pedeapsa cu moartea

scris de D.P.
1 afisari

Soldatul american Bradley Manning, închis pentru că a furnizat site-ului WikiLeaks mii de documente americane secrete, a fost inculpat miercuri de justiţia militară pentru 22 de noi capete de acuzare, printre care şi “înţelegere secretă cu duşmanul”, a anunţat Pentagonul, citat de AFP şi AP,notează Agerpres.

Bradley ManningAcest capăt de acuzare este pasibil de pedeapsa cu moartea, însă procurorii au decis să nu ceară acest lucru, a precizat, într-un comunicat, John Haberland, purtător de cuvânt al instanţei militare din regiunea Washington. El a adăugat că militarul în vârstă de 23 de ani riscă închisoarea pe viaţă.

Tânărul, fost analist de informaţii secrete în Irak, a fost deja inculpat pentru douăsprezece capete de acuzare şi este închis din iulie într-o închisoare militară din Virginia.

Bradley Manning (foto) este suspectat că a furnizat Wikileaks, care mai apoi le-a făcut publice, documente militare americane asupra războaielor din Irak şi Afganistan şi mii de telegrame diplomatice ale Departamentului de Stat.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult