Acasa InternationalExterne Susanne Kastner – Un parlamentar german cere un comportament corect faţă de România

Susanne Kastner – Un parlamentar german cere un comportament corect faţă de România

scris de M.A.
38 afisari

Parlamentarul german Susanne Kastner, preşedinte al grupului parlamentar de prietenie Germania-România şi al Forumului Germano-Român, consideră că iniţiativa guvernului român nu încalcă legea şi cere un comportament corect faţă de România.

Susanne Kastner - Un parlamentar german cere un comportament corect faţă de România

Susanne Kastner - Un parlamentar german cere un comportament corect faţă de România

Decizia de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu, decisă de Parlamentul român la 6 iulie trebuie confirmată printr-un referendum popular care va avea lor la 29 iulie. Curtea Constituţională a stabilit că procedura de suspendare şi referendumul sunt constituţionale. Pentru a se lua o decizie finală la referendum trebuie să se prezinte mai mult de jumătate din cetăţenii români cu drept de vot. În plus, premierul Victor Ponta a declarat la Bruxelles că guvernul o să respecte decizia Curţii Constituţionale.

În comunicatul publicat în data de 17 iulie pe site-ul său, Susanne Kastner s-a arătat surprinsă de reacţiile negative la nivel internaţional privind actuala situaţie din România, transmite Agerpres. „Discuţiile despre o lovitură de stat sunt evident exagerate. Este bineînţeles discutabil dacă ordonanţele de urgenţă sunt măsurile corecte pentru soluţionarea problemelor din România. Cu toate acestea, paşii întreprinşi de guvernul român au fost constituţionali, ceea ce a fost confirmat de Curtea Constituţională”, a afirmat Susanne Kastner.

Comunicat Susanne Kastner

Comunicat Susanne Kastner

„Comisia Europeană a subliniat de fiecare dată în rapoartele de progres faptul că trebuie combătută corupţia şi trebuie aplicată o reformă a justiţiei. Un lucru este sigur – că în România este ceva în neregulă, dar nu de ieri, sau de când guvernează Ponta. Faptul că CE verifică situaţia actuală este corect. Rămâne totuşi de aşteptat rezultatul acestei verificări şi rezultatele referendumului”, susţine parlamentarul german.

2 comentarii

basesekoo_1 18-07-2012 - 15:10

Mein Gott , si Suzzi a trecut la Meccu ! De era sa fiu mai tinerel, desii ma zimt ca la 30 hahaha

MI-5 19-07-2012 - 07:37

Nu vă fie frică, basescu pică!

merkeloaie de germania are mână bună.
L-a sprijinit la alegeri pe Sarkozy, acesta a pierdut.
Acum îl pe sprijină basescu, acesta va fi demis!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult