Acasa InternationalExterne UPDATE – Un milion de persoane la un marș pro-uniune la Barcelona

UPDATE – Un milion de persoane la un marș pro-uniune la Barcelona

scris de M.A.B.
13 afisari

UPDATE – Un milion de persoane au manifestat duminică la Barcelona în favoarea unității Spaniei, conform unei estimări oferite de prefectură, care reprezintă statul spaniol în regiunea Catalonia, relatează AFP.

Poliția locală a estimat că 300.000 de persoane au participat la manifestația la care au fost fluturate mii de drapele ale Spaniei și Cataloniei.

Organizatorii, Societatea Civilă Catalană (CSC), au avansat la rândul lor, la finalul manifestației, cifra de 1,3 milioane de participanți.

Sute de mii de persoane au participat duminică la Barcelona la un marș împotriva secesiunii Cataloniei și în favoarea unității Spaniei, la două zile după declarația de independență proclamată în parlamentul catalan.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Societății Civile Catalane (CSC), organizatoarea demonstrației sub sloganul ”Catalonia suntem noi toți”, circa 1,1 milioane de persoane au fost prezente la marș, au relatat AFP și DPA.

Ulterior, poliția a oferit propria estimare, spunând că circa 350.000 de persoane au luat parte la manifestație.

Ines Arrimadas, de la partidul de centru Ciudadanos, liderul de opoziție din parlamentul catalan, a luat parte la marș și a făcut apel la restaurarea ”simțului realității și a democrației” în regiune.

CSC a organizat și primul marș anti-secesiune, care a avut loc la 8 octombrie și la care participarea a fost estimată la peste un milion de persoane.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult