Acasa InternationalExterne Tadjikistanul blochează accesul la Facebook

Tadjikistanul blochează accesul la Facebook

scris de M.A.
0 afisari

Guvernul din Tadjikistan a ordonat luni blocarea Facebook „din motive tehnice”, dar mai mulţi experţi din această ţară din Asia Centrală apreciază că decizia este legată de critici aduse regimului de un număr din ce în ce mai mare de utilizatori ai reţelei de socializare.

Tadjikistanul blochează accesul la Facebook

Tadjikistanul blochează accesul la Facebook

„Nouă furnizori de internet din Tadjikistan au primit ordinul, printr-un SMS trimis luni dimineaţă de autoritatea de reglementare a telecomunicaţiilor, să blocheze accesul la reţeaua Facebook „din motive tehnice”, a declarat pentru AFP preşedintele asociaţiei tadjice de furnizori de acces la internet, Asomudin Atoev. „Este vorba despre o abordare neprofesionistă ce încalcă drepturile utilizatorilor şi afectează imaginea ţării”, a adăugat el. Autoritatea însărcinată cu telecomunicaţiile din fosta republică sovietică a refuzat să facă orice comentariu, în contextul în care numeroase critici la adresa preşedintelui Emomali Rahmon au fost postate pe Facebook, notează Moldpres.

În martie, Tadjikistanul a ordonat deja blocarea Facebook vreme de o săptămână, dar şi restricţionarea accesului la mai multe site-uri de presă critice la adresa preşedintelui Rahmon, care conduce cu o mână de fier de 20 de ani această ţară.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult