Acasa InternationalExterne Talibanii nu acceptă prelungirea evacuării celor 20000 de oameni din apropierea aeroportul din Kabul după data de 31 august

Talibanii nu acceptă prelungirea evacuării celor 20000 de oameni din apropierea aeroportul din Kabul după data de 31 august

scris de Misu Andrei
86 afisari

Talibanii au preluat duminică, 15 august 2021, controlul în Kabul și, practic, asupra întregului Afganistan. Ultimul bastion necucerit este aeroportul situat la nord de Kabul, unde forțe americane și ale aliaților organizează evacuarea propriilor cetățeni, dar și a miilor de afgani care nu vor să trăiască sub un regim taliban. Talibanii au promis că vor fi pașnici și nu vor încălca drepturile civililor, însă situația este departe de a putea fi catalogată drept stabilă.

Talibanii nu vor prelungi termenul limită de 31 august pentru actuala misiune de evacuare, a declarat un purtător de cuvânt al grupului, citat de BBC.

„31 a fost o linie roșie”, a spus Suhail Shaheen. Acesta a precizat că președintele Biden a spus că trupele vor ieși până la acea dată și extinderea acesteia înseamnă extinderea ocupației Afganistanului. El a avertizat asupra consecințelor dacă acest lucru se va schimba.

Primul ministru britanic, Boris Johnson, ar fi urmat să îi ceară marți, într-o reuniune de urgență a G7, președintelui Biden să amâne retragerea trupelor americane pentru a câștiga mai mult timp pentru evacuările de pe aeroportul din Kabul.

În apropierea aeroportului din Kabul mai sunt aproximativ 20.000 de oameni care încearcă să prindă un zbor pentru a părăsi țara cucerită de talibani.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult