Acasa InternationalExterne Tancurile siriene, la graniţa Turciei. Zeci de civili ucişi VIDEO

Tancurile siriene, la graniţa Turciei. Zeci de civili ucişi VIDEO

scris de M.A.
4 afisari

Tancurile siriene au intrat marţi în Binnish, oraş aflat aproape de graniţa Turciei.

Tancuri siriene aproape de granita Turciei (hurriyetdailynews.com)

Tancuri siriene aproape de granita Turciei (foto: hurriyetdailynews.com)

De asemenea, cel puţin 21 de civili au fost ucişi marţi în Siria, unde şeful diplomaţiei turce, Ahmet Davutoglu, venit în ţară pentru un apel la încetarea represiunii, a fost primit de preşedintele Bashar al-Assad.

Vehicule blindate au pătruns în oraşul Binnish, aflat la 15 kilometri vest de principala autostradă din nordul ţării, potrivit martorilor. Tot în dimineaţa zilei de marţi, o coloană de blindate a pătruns în centrul oraşului Deir al-Zor, capitala unei regiuni bogate de petrol, de la graniţa cu Irakul după trei zile de asediu, transmite Agerpres

Preşedintele Assad l-a primit pe Davutoglu în prezenţa ministrului de externe Walid Mouallem, a indicat canalul Dounia, apropiat de putere, fără a furniza mai multe detalii.

Forţele de securitate au continuat reprimarea violentă a protestelor, provocând moartea a 21 de persoane marţi, potrivit Observatorului sirian pentru drepturile omului (OSDH), care citează mai mulţi militanţi de la faţa locului.

‘Am ajuns la capătul răbdării şi de aceea l-am trimis pe ministrul de externe în Siria‘, a declarat sâmbătă premierul turc Recep Tayyip Erdogan.

Turcia ‘nu poate rămâne spectatoare’ în contextul evenimentelor care au loc într-o ţară cu care împarte o frontieră de 850 km, legături istorice, culturale şi familiale’, a afirmat el.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult