Acasa InternationalExterne Tandemul continuă: Dmitri Medvedev, noul premier al Rusiei

Tandemul continuă: Dmitri Medvedev, noul premier al Rusiei

scris de M.A.
1 afisari

Dmitri Medvedev este noul premier al Rusiei Candidatura fostului preşedinte la postul de premier al Rusiei a fost validată marţi de Duma de Stat, camera inferioară a parlamentului rus, cu 299 de voturi pentru şi 144 împotrivă.

Dmitri Medvedev (kremlin.ru)

Dmitri Medvedev (kremlin.ru)

Funcţia de premier a rămas vacantă luni, odată cu revenirea lui Vladimir Putin la Kremlin, după alte două mandate de preşedinte deţinute în perioada 2000-2008, transmite Agerpres. Pentru a fi confirmat în funcţie, Dmitri Medvedev avea nevoie de o majoritate simplă, constituită din voturile a 226 de parlamentari din totalul celor 450 ai Dumei.

Dmitri Medvedev a fost susţinut de către deputaţii partidului de guvernământ Rusia Unită (238 de locuri) şi de cei liberal-democraţi (56 de locuri), care şi-au anunţat dinainte sprijinul. Numărătoarea arată ce acestora li s-au alăturat alţi cinci deputaţi, care provin, cel mai probabil de la Rusia Justă (centru-stânga), fracţiune care a dezaprobat oficial candidatura lui Medvedev.

1 comentariu

urbos 08-05-2012 - 19:05

Asta ar fi fost visul dementilor basisti, sa se roteasca Bashina cu o vreo javra de-a lui. Ultima mare speranta, fiind spurcaciunea usturoiata, psihopatul Ungureanu. Muaahahahaha!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult