Acasa InternationalExterne Tarile UE care incalca deficitul isi pierd dreptul de vot

Tarile UE care incalca deficitul isi pierd dreptul de vot

scris de Ziua Veche
0 afisari

.Cancelarul german Angela Merkel si presedintele francez Nicolas Sarkozy au decis luni sa sustina retragerea dreptului de vot in UE pentru statele care incalca in mod repetat limita de deficit bugetar.

Franta a acceptat propunerea Germaniei de inasprire a regulilor bugetare chiar daca aceasta va insemna schimbarea Tratatului UE. Presedintele francez a cedat si insistentelor cancelarului Merkel ca o coordonare mai buna a guvernantei economice europene sa implice toti cei 27 de membri UE si nu doar cele 16 state din zona euro, cum sustinea Franta. Nicolas Sarkozy a renuntat in consecinta la propunerea pentru infiintarea unui secretariat in acest scop la nivelul zonei euro, informeaza Mediafax. Totodata, cei doi au cerut G20 sa intensifice eforturile pentru inasprirea reglementarii in sectorul financiar si au anuntat ca vor trimite o scrisoare comuna actualului sef al organizatiei, premierul canadian Stephen Harper, pentru a sustine discutarea unei taxe bancare la nivel mondial si a unui impozit pe tranzactii financiare la un summit programat pentru 26-27 iunie. Liderii statelor UE se vor intalni joi pentru un reuniune de o zi dedicata reglementarilor bugetare si reformelor economice.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult