Acasa InternationalExterne Televiziunea Gazprom:Mitingurile anti-Putin pe banii americanilor

Televiziunea Gazprom:Mitingurile anti-Putin pe banii americanilor

scris de M.I.
7 afisari

Postul de televiziune NTV din Rusia a difuzat joi seara un film, intitulat ‘Anatomia protestului’, în care se afirmă că unii participanţi la mitingurile anti-Putin au fost plătiţi cu bani, care ar putea proveni din SUA.
NTV arată cum presupuşi organizatori ai acţiunii ‘Cercul alb’, prin care opozanţii au încercuit, ţinându-se de mâini, centrul Moscovei, ‘recrutau’ manifestanţi chiar la o staţie de metrou din capitala rusă. Sunt preferaţi studenţii şi cei care seamănă a ‘orăşeni supăraţi’. Acestora li se înmânează un talon pentru primirea retribuţiei, un avans de o mie de ruble şi o panglică albă, devenită simbol al mişcărilor de protest din Rusia, care exprimă dezideratul pentru ‘alegeri curate’. În film se arată cum un ‘filantrop’ împarte sandvişuri participanţilor la mitinguri, iar la solicitarea jurnalistului de a se prezenta, acesta răspunde: ‘Nu am fost informaţi ce să spunem’.

Potrivit NTV, mitingul din Piaţa Puşkin, organizat pe 5 martie, la o zi după victoria lui Vladimir Putin la prezidenţiale, a fost monitorizat de cetăţeni străini. Jurnalistul spune că este vorba de angajaţi ai departamentului politic al Ambasadei americane la Moscova. Ei au refuzat însă să răspundă la întrebări, afirmând că nu înţeleg limba rusă.

Topless contra lui Putin. FEMEN a vrut să fure votul “hoţului”

Gazeta.ru menţionează că o persoană este arătată spunând în germană ‘Ich verstehe nichts’ (‘Nu înţeleg nimic’), după care o voce din off vorbeşte de ‘oameni de la Ambasada SUA’. În final, autorii filmului susţin că Washingtonul, în ciuda situaţiei dificile în care se află, este dispus să-i finanţeze pe adversarii actualei puteri ruse ‘pe bani plătitorilor de impozite din SUA’. Ziarul Kommersant afirmă că NTV, care aparţine holdingului Gazprom-media şi care a mai difuzat filme defăimătoare la adresa opoziţiei, nu se dezminte şi execută o nouă comandă politică, transmite Agerpres.

1 comentariu

sorin 16-03-2012 - 11:45

E foarte clar ca opozitia rusa e finantata si organizata de CIA cine mai are indoieli? E celebra „revolutie portocalie” sustinuta neoconservatorii americani prin care vor sa creeze guverne servile SUA in toata lumea. In rest, functioneaza desigur, ironia impusa de propaganda americana.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult