Acasa InternationalExterne Tensiuni la Katuniţa. Bulgarii îi atacă pe mafioţii ţigani VIDEO

Tensiuni la Katuniţa. Bulgarii îi atacă pe mafioţii ţigani VIDEO

scris de M.A.
36 afisari

Aproximativ 2.000 de persoane au participat sâmbătă noaptea, în Bulgaria, la tulburări soldate cu incendierea caselor unor ţigani, scrie presa de la sud de Dunăre.

Violenta la Katunita (standartnews.com)

Violenta la Katunita (foto: standartnews.com)

Tensiunile dintre localnici şi comunitatea de ţigani din satul Katuniţa, situat în sudul Bulgariei, s-au diminuat, iar situaţia a rămas calmă în noaptea de duminică spre luni. Cu toate acestea, sute de poliţişti şi pompieri se află în continuare în sat pentru a supraveghea toate punctele unde ar putea izbucni conflicte. Aproximativ 100 de persoane au fost reţinute în Katuniţa, în urma unor noi atacuri împotriva liderului local al romilor, a anunţat duminică Ministerul de Interne de la Sofia. „Au fost reţinute 101 persoane şi 28 au fost plasate în arest” pentru că au participat la incendierea, în noaptea de sâmbătă spre duminică, a trei case ale lui Kiril Raşkov, supranumit „Ţar Kiro„, potrivit unui comunicat al ministerului.

Mai mulţi locuitori din Katuniţa au declarat că vor continua protestele până ce familia lui Ţar Kiro va fi deportată şi se va aplica legea, relatează site-ul Novinite.com, citat de Mediafax. Tensiunile în toată regiunea Plovdiv au escaladat după ce apropiaţi ai lui Raşkov din districtul Stolipinovo din Plovdiv l-au accidentat mortal, vineri, pe tânărul Anghel Petrov, în vârstă de 19 ani, originar din Katuniţa. Accidentul a generat proteste violente care au culminat sâmbătă seara cu un atac asupra proprietăţilor lui Raşkov. Luni, în sat va fi zi de doliu. Anghel Petrov a fost înmormântat duminică, iar la funeralii au participat peste 2.000 de persoane. Tatăl acestuia insistă că fiul lui a fost ucis la ordinele lui Kiril Raşkov.

Jandarmi bulgari (manager.bg)

Jandarmi bulgari la Katunita (foto: manager.bg)

Pe de altă, parte, 13 persoane au fost arestate în oraşul Varna de la Marea Neagră, duminică seara, pentru că au atacat un grup de ţigani. Atacul s-a produs după un miting de protest faţă de uciderea tânărului Anghel Petrov. Câteva zeci de persoane s-au reunit duminică în faţa sediilor postului de televiziune bTV din capitala Sofia pentru a protesta faţă de modul în care acesta a prezentat conflictul din satul Katuniţa. Protestatarii au cerut o întâlnire cu reporterul de televiziune Miroliuba Benatova, care a relatat despre incidentele din Katuniţa, şi au cerut postului să îşi prezinte scuze pentru modul în care a „interpretat” evenimentele din satul din regiunea Plovdiv. Manifestanţii s-au dispersat după ce şi-au exprimat clar nemulţumirea faţă de modul în care a fost relatată criza din Katuniţa şi după ce au acuzat jurnaliştii că l-au prezentat într-o lumină favorabilă pe liderul ţiganilor şi „interesele Turciei”.

5 comentarii

Ereticul 26-09-2011 - 16:13

Cele 101 de persoane care au fost retinute ar trebui medaliate, nu condamnate.
Poate ca ar fi bine ca romanii si bulgarii sa urmeze exemplul rusilor, din 1917 – ei l-au ras pe tar cu intreaga familie, sa-l radem si noi pe „regele” cioaba impreuna cu toata satra lui, iar bulgarii sa-l „detroneze” pe „tarul” Kiro laolalta cu toate pirandele si puradeii dimprejur.

briel 26-09-2011 - 16:23

Din spusele unor rudenii prin alianta din zona rep. Moldova, cei care au asasinat familia imperiala rusa au fost niste soldati bulgari. Niciun rus nu a indraznit sa traga in tar.

ICLEN 27-09-2011 - 18:47

poate sa-mi spuna si mie cineva de ce a ordonat acel sef al tiganilor uciderea tanarului de 19 ani . In majoritatea articolelor ce prezinta acest caz nu se lamureste si aceasta problema
Cu respect va multumesc

urbos 27-09-2011 - 19:00

De parca ar conta.

pleata 28-09-2011 - 12:12

foarte bine le face ar trebui ca si romanii sa ia exemplu ‘Noi ne luptam: cu criza iar Tiganii se lafaie in; ferari euroi palate si STATUL NU FACE NIMIC’ RUSINE TRAIASCA LEGIONARII!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS