Acasa InternationalExterne Tensiuni la Tiraspol. Smirnov a pierdut alegerile, dar nu se lasă

Tensiuni la Tiraspol. Smirnov a pierdut alegerile, dar nu se lasă

scris de M.A.
1 afisari

Situaţia devine tensionată la Tiraspol. Comisia Electorală a confirmat faptul că Smirov a pierdut. Cu toate acestea, liderul de 20 de ani al Transnistriei nu se lasă.

Igor Smirnov (foto nr2.ru)

Igor Smirnov (foto: nr2.ru)

Comisia Electorală de la Tiraspol va anula rezultatele alegerilor prezidenţiale de duminica trecută. Sursele agenţiei Lenta-PMR, citată de 24h.md, susţin că demersul liderului separatist Igor Smirnov, de anulare a scrutinului, va fi acceptat.

În acelaşi timp, concurenţii lui Smirnov îşi mobilizează deja forţele pentru eventuale acţiuni de protest. La rândul său, Smirnov pregăteşte o ripostă dură, cu largul concurs al structurilor de forţă.

În cazul în care Comisia Electorală va anula rezultatul alegerilor, potrivit „Constituţiei Transnistriei”, scrutinul repetat ar urma să se desfăşoare peste cel mult trei luni, adică în luna mai 2012.

Lderul autoproclamatei republici transnistrene, Igor Smirnov, cere anularea rezultatelor alegerilor prezidenţiale. Reprezentantul lui Smirnov în Comisia Electorală de la Tiraspol, Igor Utkin, a depus un demers în acest sens, care conţine 15 pagini de „nereguli”, depistate de staff-ul electoral al actualului şef al regiunii separatiste.

Potrivit rezultatelor preliminare anunţate miercuri de Comisia Electorală Centrală din regiune, citată de RIA Novosti, fostul preşedinte al Sovietului Suprem de la Tiraspol, Evgheni Şevciuk, a obţinut aproximativ 38,5% din voturi la alegerile prezidenţiale, fiind urmat de actual şef al aşa-zisului legislativ, Anatoli Kaminski, considerat candidatul Moscovei, cu 26,5% din sufragii.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult