Acasa InternationalExterne Teodor Baconschi şi Serghei Lavrov au fost de acord cu privire la necesitatea unei întâlniri ruso-române

Teodor Baconschi şi Serghei Lavrov au fost de acord cu privire la necesitatea unei întâlniri ruso-române

scris de Ziua Veche
2 afisari

.Ministrul afacerilor externe, Teodor Baconschi, şi omologul său rus, Serghei Lavrov, au fost de acord cu privire la necesitatea unei întâlniri ruso-române. ‘În mod formal, aici (la New-York – n.r.) nu va mai avea loc (o întâlnire Baconschi-Lavrov). Domnul Lavrov a transmis că agenda nu-i permite să organizeze o întâlnire bilaterală. Este şi ceea ce a transmis altor colegi din regiune care propuseseră o astfel de întâlnire, dar hazardul alfabetic a făcut ca la Consiliul NATO-Rusia să stau lângă domnul Lavrov. I-am explicat că nu putem să avansăm în nicio direcţie, dacă nu avem o întâlnire directă, calmă, aşezată, cu toate cărţile pe faţă şi a fost de acord’, a declarat, miercuri, pentru Agerpres, într-o convorbire telefonică, şeful diplomaţiei române. El a adăugat că urmează să-l revadă pe omologul său rus şi la dejunul ministerial de lucru dintre UE şi Federaţia Rusă, care are loc tot miercuri.


‘O să am întâlniri bilaterale cu omologul meu din Tunisia, din Singapore. Mâine (joi – n.r.) voi avea un mic dejun de lucru cu domnul George Soros şi cred că şi cu omologul meu din Sudan, pentru că ceea ce se întâmplă în Sudan, în perspectiva posibilei partiţii a acestei ţări, preocupă foarte mult şi mediile diplomatice europene’, a mai precizat Baconschi, cu privire la viitoarele întâlniri bilaterale pe care le va avea în marja participării la evenimentele dedicate celei de a 65-a sesiuni a Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite (New York, 21-24 septembrie).

Miercuri, ministrul român se va întâlni şi cu reprezentanţi ai comunităţii evreieşti, cu care va avea un schimb de opinii cu privire la realităţile geopolitice contemporane. ‘Cred că o astfel de întâlnire este întotdeauna utilă, cu atât mai mult cu cât convorbirile directe dintre palestinieni şi israelieni au fost reluate şi întreaga lume îşi pune din nou speranţa că o soluţie ar putea fi găsită pe linia pe care România, aşa cum ştiţi, a sprijinit-o: două state suverane, independente, care co-există paşnic pentru un Orient Mijlociu ceva mai sigur’, mai spune şeful diplomaţiei române.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS