Acasa InternationalExterne Teroare in SUA. Morti si raniti, dupa un conflict armat intre motociclisti (video)

Teroare in SUA. Morti si raniti, dupa un conflict armat intre motociclisti (video)

scris de M S
20 afisari

Reglare de conturi sangeroasa intre doua bande de motociclisti, in Texas. Nouă persoane au fost ucise, iar altele au fost rănite duminică, într-un schimb de focuri între grupări rivale de motociclişti la un restaurant Twin Peaks Sports Bar and Grill din Waco, în Texas, relatează CNN.
Image:Totul s-a intamplat langa un restaurant, iar motociclistii s-ar fi luat la cearta de la locurile de parcare. De la cearta, s-a trecut la incaierare, iar in scurt timp au aparut cutitele si armele de foc.
Pana la sosirea politistilor, 8 motociclisti erau deja morti, iar un al noualea a murit la spital. Alti 18 au fost raniti si cateva zeci de suspecti au fost arestati. Peste 100 de arme au fost recuperate de politisti de la locul crimei.
In timpul schimbului de focuri, oamenii din restaurantul din apropiere s-au adapostit pe sub mese si in camera frigorifica. In afara de motociclisti, nimeni nu a fost ranit.
Mai multi politisti au fost tinta tirurilor. Cu toate acestea, politia din Waco a informat pe contul sau de Facebook ca niciun membru al fortelor de ordine nu a fost ranit.
Zona unde a avut loc macelul a fost inconjurata de politia care a cerut locuitorilor riverani sa pastreze distanta. Mai multe persoane inarmate au fost arestate.
„Va rugam sa evitati centrul comercial Central Texas Market, pentru ca zona nu este in siguranta. Politia continua sa aresteze indivizi care vin la fata locului inarmati”, a precizat politia din Waco pe Facebook.
Waco, un oras din sudul Texasului, are 129.000 de locuitori. In 1993, a fost scena unui asediu de 50 de zile dupa schimburi de focuri intre membri ai unei secte si FBI, soldat cu un incendiu in care si-au pierdut viata 74 de persoane.\
earta, care a izbucnit în restaurantul Twin Peaks şi s-a extins în parcare, a degenerat, de la bătăi cu pumnii şi picioarele la folosirea armelor de foc, a declarat Swanton.

„În experienţa mea de aproape 35 de ani, aceasta este cea mai violentă şi înfiorătoare scenă cu care am avut de-a face”, a spus purtătorul de cuvânt. Motocicliştii au tras unii asupra altora şi asupra poliţiştilor, care au ripostat.

Swanton a criticat restaurantul Twin Peaks pentru că nu s-a implicat în lupta împotriva grupărilor în trecut. El a refuzat să dezvăluie care sunt grupările implicate în schimbul de focuri de duminică.

„Suntem frustraţi? Desigur. Pentru că noi credem că restaurantul ar fi putut face mai mult pentru a împiedica acest lucru”, a declarat el. Conducerea restaurantului a emis un comunicat de presă în care afirmă că examinează circumstanţele incidentului armat. Restaurantul din Waco este o franciză.

„Suntem recunoscători că niciun angajat, client sau poliţist nu a fost rănit în aceste violenţe fără sens, din afara restaurantului, şi suntem alături de familiile celor ucişi”, se arată în comunicat.

Pentru a scăpa de violenţe, unii clienţi şi angajaţi ai restaurantului s-au ascuns în camera frigorifică, potrivit postului KWTX, afiliat CNN. Potrivit postului, au fost confiscate peste 100 de arme, iar poliţia din Waco a anunţat că aresta în continuare persoane înarmate care soseau la restaurant.

Swanton a declarat pentru presă că opt persoane au fost ucise la faţa locului, iar alta a decedat la un spital din zonă. În total, 18 persoane au fost spitalizate. Imediat era neclar dacă printre răniţi se afla şi persoana care a murit. Toate persoanele ucise şi rănite sunt, se pare, motociclişti.

Niciun poliţist nu a fost rănit, a declarat Swanton, care a lăudat felul în care au reacţionat forţele de ordine.

„Acţiunea lor a salvat vieţi, împiedicând luptele să se extindă duminică dimineaţa, când este foarte aglomerat”, a spus el. „Bine că ofiţerii erau aici şi au luat măsurile necesare pentru a salva numeroase vieţi”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult