Acasa Sport-AutoAuto Tesla anunță cea mai ieftină mașină. 25000 de dolari.

Tesla anunță cea mai ieftină mașină. 25000 de dolari.

scris de Misu Andrei
139 afisari

Elon Musk a anunțat că peste trei ani va lansa cel mai ieftin model Tesla, care va costa doar 25.000 de dolari și va fi complet autonom.

„Acesta a fost visul nostru dintotdeauna, să facem mașini electrice la prețuri mici”, a declarat Elon Musk marți seară la un eveniment privind bateriile electrice, potrivit BBC.

Principala modalitate prin care se pot realiza mașini electrice mai ieftine este inovarea la capitolul baterii – eficientizarea lor. Tesla anunță deja baterii care vor oferi de cinci ori mai multă energie, de șase ori mai multă putere și cu 16% mai multă autonomie de deplasare.

Anunțul nu i-a încântat însă foarte mult pe acționarii Tesla, compania pierzând 50 de miliarde de dolari din valoarea afișată pe bursă.

O mașină care costă 25.000 de dolari ar fi mult mai ieftină decât cel mai ieftin model Tesla, și anume Tesla Model 3. Chiar și în cazul acesteia, anunțată de Elon Musk la 35.000 de dolari, prețul nu a putut fi menținut la acest nivel decât o scurtă perioadă de timp.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult