Acasa InternationalExterne The Guardian: Francezii expulzati din UE

The Guardian: Francezii expulzati din UE

scris de Ziua Veche
3 afisari

.Franta merita sa fie data afara din Uniunea Europeana pentru deportarea romilor, este titlul unui material al jurnalistei Louise Doughty, aparut in editia electronica de joi a cotidianului britanic The Guardian.

“Acestia sunt cetateni ai Uniunii Europene, deportati dintr-un stat membru in altul din cauza etniei lor. Imaginati-va reactia daca Sarkozy ar fi inceput sa deporteze persoane care s-ar intampla sa fie evrei sau negri. I-ar fi trebuit Uniunii Europene 18 luni sa reactioneze ?”, se intreaba autoarea comentariului. Ea scrie ca in timp ce guvernul francez nu are nici o scuza pentru cum a procedat, ramane de vazut daca reactia dura a comisarului european Viviane Reding va avea si urmari. In aceste conditii, Louise Doughty intreaba: “De ce sa nu dam pur si simplu Franta afara din UE?”. Ea subliniaza: “Un regim rasist nu are loc in Europa civilizata. Daca Sarkozy nu are nevoie de nicio decizie legala pentru a expulza persoane in afara granitelor tarii, de ce sa i se acorde sansa unui proces corect inainte de a-l da afara din Uniunea Europeana?”. “Daca Sarkozy nu este sanctionat pentru deportarile sale, si alte Guverne de dreapta vor intelege ca persecutia romilor este o masura care aduna voturi si care nu le costa nimic”, arata Doughty. Ea aminteste situatia din Italia, din 2008, cand tabere ilegale de romi au fost incendiate de unii localnici, iar Umberto Bossi – membru al Ligii Nordului si ministru in Cabinetul lui Silvio Berlusconi – a declarat: ‘oamenii fac ceea ce clasa politica nu e in stare sa faca’.

“Iata de ce disputa dintre comisarul pe justitie si guvernul francez este atat de importanta. (…) Reding trebuie sa actioneze ferm si rapid daca vrea ca pozitia sa pe aceasta tema sa aiba un impact, iar alte Guverne europene, inclusiv cel al Marii Britanii, trebuie sa o sustina public si ferm, concluzioneaza Louise Doughty.

0 comentariu

Viorica Ianc 20-04-2010 - 14:04

Si bataush ! Mai amu vroia sa altoiasca pe
prim ministru.
Este un tanar. Pe iliescu il poate scutora
nu peste mult timp ?
Sau stie ca e sterp si nu are roade ?

Florin Kovacs 21-04-2010 - 06:23

asta e doar o fumigena pt ochii lumi si pun pariu ca-si beau cafeaua impreuna. Ii invata Ilici ce trebuie sa faca.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS