Acasa InternationalExterne Timosenko, cercetata de parchet si consemnata la domiciliu

Timosenko, cercetata de parchet si consemnata la domiciliu

scris de M.A.
2 afisari

Iulia Timoşenko a fost consemnată la domiciliu, în cadrul unei anchete pentru abuz de putere, a anunţat miercuri parchetul general de la Kiev, transmite BBC. Parchetul a precizat că fosta şefă a Guvernului prooccidental format în urma Revoluţiei Portocalii din 2004, care a fost interogată de justiţie miercuri, nu a fost deocamdată inculpată.

Potrivit RRA, Timoşenko este suspectată de justiţie în cadrul unei anchete judiciare pentru utilizare neadecvată a fondurilor primite de Ucraina, aproape 290 de milioane de dolari, în schimbul vânzării cotelor sale de emisii de dioxid de carbon, pe vremea când conducea executivul. Timoşenko a dat însă asigurări că fondurile nu au fost cheltuite, ci „se află în continuare în conturile bancare ale Ministerului Mediului”. Potrivit acesteia, ancheta este motivată politic. În cazul în care va fi inculpată, ea riscă între şapte şi zece ani de închisoare. Aflată în prezent în opoziţie, ea a condus de două guverne ale ucrainei, în 2005 şi din decembrie 2007 până în martie 2010.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult