Acasa InternationalExterne UPDATE Alegeri Ucraina: Ianukovici a castigat alegerile prezidentiale

UPDATE Alegeri Ucraina: Ianukovici a castigat alegerile prezidentiale

scris de Ziua Veche
4 afisari

.

Comisia Electorala Centrala din Ucraina a anunta ca, dupa numararea a tuturor buletinelor de vot din turul doi al alegerilor prezidentiale, Ianukovici a obtinut 48, 95 % din voturi, iar Timosenko 45, 47 %. Porivit legislatiei electorale ucrainene, Comisia Electorala Centrala trebuie sa prezinte rezultatele oficiale pana pe data de 17 februarie.

 

Membrii Blocului Iulia Timosenko au anuntat miercuri, in cadrul unei sedinte a parlamentului ucrainean, ca nu vor recunoaste rezultatul alegerilor prezidentiale si vor incerca sa obtina in instanta un al treilea tur de scrutin, fara a recurge insa la actiuni de protest in masa, informeaza agentia Interfax – Ucraina.


 

In replica, mai multi reprezentanti ai Partidului Regiunilor au declarat ca orice incercare a simpatizatilor Blocului Iulia Timosenko de a contesta rezultatul alegerilor este inutila. Marti, aproximativ 3.000 de suporteri ai lui Ianukovici au participat la un concert electoral, organizat in piata din fata Comisiei Electorale Centrale. Persoanele care au luat cuvantul i-au indemnat pe cetatenii prezenti sa protejeze victoria lui Ianukovici. Anterior, sefa executivului ucrainean le-a cerut juristilor sai sa se pregateasca pentru contestarea rezultatelor alegerilor, dar, pana acum, a refuzat sa faca declaratii publice cu privire la votul de duminica. Potrivit Comisiei Electorale Centrale, dupa numararea a peste 99 % din voturi, diferenta dintre cei doi contracandidati a ajuns la 3,49 procente in favoarea lui Ianukovici.

0 comentariu

FORESKIN 25-03-2010 - 04:07

…de karitsch..?6dy

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult