Acasa InternationalExterne Toată lumea din Marea Britanie va avea acces gratuit la două teste anti-Covid pe săptămână

Toată lumea din Marea Britanie va avea acces gratuit la două teste anti-Covid pe săptămână

scris de Misu Andrei
113 Afisari

Toată lumea din Marea Britanie va avea acces gratuit la două teste anti-Covid pe săptămână, potrivit unui program inițiat de Guvern care va începe vineri, 9 aprilie.

Toți cetățenii din Anglia vor avea acces la două teste rapide pentru coronavirus săptămânal, începând de vineri, în cadrul unei extinderi a programului de testare al guvernului, anunță BBC.

Kiturile care pot oferi rezultate în aproximativ 30 de minute vor fi disponibile gratuit la punctele de testare, în farmacii sau vor fi distribuite prin poștă.

Testele sunt deja oferite elevilor și familiilor acestora, precum și celor care trebuie să plece de acasă pentru a munci. Testele rapide se adresează celor fără simptome Covid și pot fi luate acasă. Criticii programului spun că acesta riscă să devină o risipă de bani „scandaloasă”.

Măsura vine într-o perioadă în care premierul Boris Johnson urmează să se întâlnească cu cabinetul pentru a semna planul privind următoarea etapă de eliminare a  restricțiilor în Anglia, care prevede redeschiderea magazinelor neesențiale, precum și funcționarea teraselor, a pub-urilor și a restaurantelor, începând din 12 aprilie. Johnson a salutat planul de a oferi tuturor teste începând cu 9 aprilie.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult