Acasa InternationalExterne Tokyo: Romȃn de 18 ani judecat pentru uciderea unei japoneze

Tokyo: Romȃn de 18 ani judecat pentru uciderea unei japoneze

scris de Laurentiu Banches
4 afisari

Românul în vârstă de 18 ani, acuzat de uciderea unei japoneze la Tokyo, la 28 februarie 2013, a declarat miercuri în faţa tribunalului că nu intenţiona să o omoare.

Tokyo: Romȃn de 18 ani judecat pentru uciderea unei japoneze

Un român judecat la Tokyo pentru uciderea unei japoneze susţine că nu intenţiona să comită crima Tânărul, al cărui nume nu poate fi publicat deoarece este minor, a fost arestat împreună cu un prieten japonez în vârstă de 19 ani şi a fost acuzat de ucidere tinerei Arisa Yamada. Acuzatul a declarat în faţa tribunalului că avea nevoie de bani pentru a-şi plăti chiria, potrivit cotidianului Sankeu Shimbun. El a afirmat că prietenul său a ucis-o pe femea în vârstă de 22 de ani şi i-a furat 10.000 de yeni (71 de euro). Prietenul acuzatului, care a fost judecat anul trecut şi condamnat la închisoare pe viaţă, a depus mărturie la procesul său că românul a venit cu ideea de a ucide femeia.

Procurorii au declarat că cei doi au cumpărat un cuţit cu o zi înainte cu scopul de a comite un jaf armat. Victima se mutase la Tokyo din prefectura Aomori, cu puţin timp înainte de a fi ucisă, pentru a deveni stilist. Ea lucra în ture de noapte la un restaurant pentru a-şi putea plăti studiile. Tânăra a fost atacată la aproximativ 500 de metri de staţia JR Kichijoji, pe 28 februarie, în jurul orei locale 02.00. Ea tocmai plecase dintr-un magazin şi se întorcea acasă de la serviciu. Martorii oculari au declarat că au văzut doi tineri care au urmărit-o de la magazin.

Poliţia a declarat că Yamada a fost înjunghiată de două ori în spate şi tăiată la încheietura mâinii. Tânăra a fost transportată la spital, dar a murit deoarece pierduse mult sânge. Geanta ei a fost găsită goală la aproximativ 200 de metri distanţă de locul crimei. Conform mediafax, românul a fost arestat după ce testele ADN au arătat că sângele găsit pe una dintre mănuşile sale se potriveşte cu cel al tinerei. Poliţia a găsit ulterior geanta acesteia şi un carnet bancar în apartamentul în care stătea prietenul românului.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult