Acasa InternationalExterne Tornadă în Mexic: morți și pagube în câteva secunde (video)

Tornadă în Mexic: morți și pagube în câteva secunde (video)

scris de A.P.
21 afisari

O tornadă „atipică” datorită intensității sale a provocat luni moartea a cel puțin 13 persoane în orașul Ciudad Acuna, din statul mexican Coahuila, unde în doar 6 secunde s-au produs și importante pagube materiale, au informat surse oficiale citate de EFE.

tornada mexicTornada a provocat de asemenea 229 de răniți, potrivit guvernului federal. Autoritățile locale au emis o declarație de urgență pentru municipiul Acuna, pentru a fi găsite resursele necesare ajutorării sinistraților cu alimente și pentru plasarea lor în adăposturi.

Autoritățile au precizat că bilanțul ar putea crește deoarece continuă activitățile de degajare a dărâmăturilor provocate de acest fenomen ‘atipic’ pentru această zonă din Mexic, care a afectat și alte trei localități din Ciudad Acuna, de la frontiera cu SUA.

Potrivit estimărilor oficiale au fost afectate 750 de locuințe și peste o sută de vehicule, dintre care unele au ajuns pe acoperișul caselor.

După impactul tornadei la ora locală 06.10 (11.10 GMT), la fața locului s-au deplasat echipe de salvare și membri ai forțelor armate pentru a sprijini activitățile de ajutorare a populației.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult