Acasa InternationalExterne Tot mai multe alerte de atac terorist în Marea Britanie şi Franţa

Tot mai multe alerte de atac terorist în Marea Britanie şi Franţa

scris de Ziua Veche
1 afisari

Marea Britanie se confruntă cu un “risc foarte serios” de atentate teroriste, a reiterat, luni, ministrul de Interne Theresa May, cu câteva ore înainte de publicarea priorităţilor de securitate naţională de către Guvern. Avertismentul vine la doar o zi după ce serviciile secrete saudite au alertat autorităţile europene în legătură cu o nouă ameninţare teroristă în Europa şi în mod special în Franţa, din partea grupării al-Qaida din Peninsula Arabă, anunţul fiind făcut duminică de ministrul francez de Interne, Brice Hortefeux.


Ameninţarea este reală, iar vigilenţa noastră a rămas intactă”, a adăugat Hortefeux, afirmând că planul de securitate Vigipirate este menţinut la nivelul de alertă maximă, declanşat în cazul unui risc iminent de atentat.

“Aceasta înseamnă că un atac este foarte probabil şi că fiecare trebuie să fie vigilent”, a subliniat ministrul britanic de Interne, citat de Mediafax, subliniind: “Ceea ce noi observăm astăzi este că sursele de ameninţare sunt mai diversificate, dar suntem absolut siguri că există o ameninţare foarte serioasă din partea terorismului internaţional”. Marea Britanie a trecut în ianuarie la nivelul “sever” de ameninţare teroristă, al doilea după cel “critic” şi urmat de “important”, “moderat” şi “scăzut”.

Guvernul urma să publice luni raportul privind Strategia de securitate naţională, în funcţie de care se vor stabili cheltuielile bugetare în domeniul Apărării. Potrivit experţilor militari, terorismul internaţional şi cel informatic se situează între cele mai importante ameninţări identificate în document. Riscul unui conflict militar se situează pe locul al patrulea, după riscurile naturale cum ar fi inundaţiile, potrivit documentului ce enunţă priorităţile de securitate şi care urmează să fie publicat în cursul zilei.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult