Acasa InternationalExterne Tragedie in Grecia: ultimul apel telefonic al tinerei insarcinate, ucisa de protestatari

Tragedie in Grecia: ultimul apel telefonic al tinerei insarcinate, ucisa de protestatari

scris de Ziua Veche
0 afisari

.Violentele escaladeaza in Grecia, dupa ce in protestele de saptamana trecuta a fost ucisa o femeie gravida. Mii de eleni au amenintat ca sunt gata sa se razbune pe anarhistii care au luat miercuri cu asalt Atena si care au ucis o functionara de la o banca. Cotidianul The Telegraph a publicat ultima convorbire telefonica a fetei, care a fost blocata impreuna cu colegii ei intr-o banca asediata de protestatari.


In timpul violentelor, Angeliki Papathanasopoulou si-a sunat mama, careia i-a spus sa nu se ingrijoreze. „Mama, nu te ingrijora, sunt OK”, a sunat apelul format de femeie, in timp ce pe fundal se auzea vacarmul demonstratiilor. „Ei sparg doar bancomatele bancii si usile de sticla de jos. Dar noi suntem in siguranta aici, la al doilea etaj. O sa te sun cand plec de la munca si ajung acasa”, informeaza Hotnews.
Mama ei, Panayota, nu a mai primit niciun alt telefon. Pentru ca fata ei de 32 de ani, care era insarcinata in patru luni, a fost ucisa alaturi de alti doi colegi. Cei trei angajati si-au pierdut viata dupa ce sediul bancii in care se aflau a fost incendiat de protestatari.
Moartea celor trei functionari din banca – al carei sediu a fost ales de protestatari pentru a simboliza lacomia capitalista – a zguduit intreaga Grecie. Multimi uriase de oameni au participat vineri la inmormantarea fetei, mergand pe jos in spatele sicriului. Tatal ei, Zacharias, un avocat in varsta de 75 de ani, a trebuit sa fie sprijinit de familie, in cursul ceremoniei. Desi aflat in cea mai mare tragedie din viata sa, barbatul le-a spus celor adunati la funeralii ca intregul popor ar trebui sa invete din moartea fiicei sale. „Pot doar sa sper ca moartea ei nu va fi in van. Pot doar sa sper ca va fi o lectie pentru tara noastra, pentru ca astfel de lucruri sa nu se mai intample niciodata”, a spus Zacharias.   
Tragedia a avut loc miercuri, cand zeci de mii de greci au protestat fata de masurile de austeritate impuse de guvernul de la Atena, in schimbul pachetului de salvare promis de Uniunea Europeana si de Fondul Monetar International. Au fost cele mai violente manifestatii de la revoltele din iunie 2008. In Atena si-au pierdut viata trei persoane, dupa ce sediul unei banci a fost incendiat.

0 comentariu

ardelean 05-04-2010 - 05:26

eu nu cred ca la Rachitele se serveste ciorba de burta la Pasti. Daca e drob de miel, apoi e si miel fript in cuptorul de paine si ciorba de miel cu tarhon. Oua rosii. Cozonac cu nuca si mac si pasca cu branza de vaci.Asta e lege in Ardeal. Sarmalele sunt numai de completare.

ps. unele doamne de la sate fac (musai:) prajitura numita „televizor”.

ulivia 06-04-2010 - 05:58

Opincarii Boc s-au dat din nou in spectacol si au aratat tuturor celor prezenti cat de animalizati sunt.Ei nu au respect nici pentru ei insisi ,darmite pentru alti oameni.Si va mai mirati ca acest marlan a adus tara TOTAL SPRE FALIMENT.Drept o gluma nevinovata facuta de oameni „simpli”nu o poate lua decat alti marlani ,oameni-animal creati asemeni fam. Boc de catre ceausescu nicolae.Ce respect mai poate avea acest neica nimeni, impostor- premier in fata omologilor lui europeni?Credeti ca lor nu le este scarba sa relationeze cu un individ care nu ar fi bun nici sa le fie servitor?TREZITI-VA ODATA.

jan dinu 06-04-2010 - 06:23

Sunteti un partener de nadejde
presedintelui Romaniei – Traian Basescu !
JD

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult