Acasa InternationalExterne Tragedie la Veneția: cel puțin 21 de persoane și-au pierdut viața. Autobuzul a luat foc (VIDEO)

Tragedie la Veneția: cel puțin 21 de persoane și-au pierdut viața. Autobuzul a luat foc (VIDEO)

scris de C.F.V.
334 Afisari

Cel puţin 21 de persoane au murit şi aproape au fost rănite, marți seară, la Veneţia, când un autobuz care funcţiona cu gaz metan a căzut de pe un pod şi a luat foc. Printre victimele decedate sunt și doi copii. 

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Radu Filip, a declarat, potrivit Agerpres, că până în prezent nu există informaţii despre existenţa unor cetăţeni români printre victimele cumplitului accident din Italia.

”O tragedie a lovit comunitatea noastră„, a deplâns pe Facebook primarul Venetiei, Luigi Bruniaro, descriind cele văzute la fața locului că fiind „o scenă apocaliptică”.

10 răniti au fost evacuați de la locul accidentului şi transportați la spitalele din regiune, a precizat purtătorul de cuvânt al primăriei din Veneția.

„Operaţiunile continuă pentru salvarea şi centralizarea altor posibili răniţi”, a adăugat el.

Direcţia sanitară a provinciei a declanşat imediat planul de urgenţă pentru un aflux maxim de persoane rănite, rechemând medicii și asistentele la spitale şi în unitățile de primiri urgenţe.

Potrivit pompierilor venețieni, autobuzul „a luat foc” după ce a căzut de pe un pod peste linia de cale ferată între Mestre şi Marghera, două localităţi care fac parte din Veneţia.

Oficialii ministerului de externe român au menţionat că reprezentaţii oficiului consular menţin contactul cu autorităţile locale italiene, fiind pregătiţi să acorde asistenţă consulară dacă va fi nevoie.

Potrivit Ansa, patriarhul catolic al Veneţiei, Francesso Moraglia, a mers la locul accidentului pentru a binecuvânta rămăşiţele victimelor decedate, aliniate sub cearşafuri albe pe care fuseseră aşezate buchete de flori roşii.

Premierul italian, Giorgia Meloni, şi-a exprimat imediat „profundele condoleanţe”. „Sunt în contact cu primarul Luigi Brugnaro şi cu ministrul (transporturilor) Matteo Salvini pentru a urmări ştirile despre această tragedie”, a declarat ea într-un comunicat.

În străinătate, preşedintele francez, Emmanuel Macron, a reacţionat pe X. „Gândurile noastre în această seară sunt alături de poporul italian, familiile şi cei apropiaţi victimelor teribilei tragedii de la Veneţia”, a scris el.

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a transmis, în italiană, „sincere condoleanţe familiilor victimelor şi răniţilor”, în timp ce preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a declarat, tot în italiană, că este „profund mâhnit de teribilul accident”.

Potrivit pompierilor de la Veneţia, autobuzul „a luat foc” după ce a căzut de pe un pod peste linia de cale ferată între Mestre şi Marghera.

Ministrul de interne, Matteo Piantedosi, a declarat că „factorul agravant l-a reprezentat funcţionarea cu gaz metan (a autobuzului), astfel că focul s-a extins rapid”. „Bilanţul este tragic şi dramatic şi mă tem că se va înrăutăţi”, a declarat el la ştirile postului public de televiziune Rai1.

Întrebat despre cauzele accidentului, vicepremierul Matteo Salvini, care este şi ministru al transporturilor, a menţionat pentru canalul Rete4 „ipoteza că şoferului i s-a făcut rău”.

Cel mai grav accident de acest gen din Italia până în prezent a avut loc pe 28 iulie 2013. Un autocar care transporta aproximativ cincizeci de pasageri, toţi din provincia Napoli şi care se întorceau dintr-o excursie de trei zile, a căzut de pe un viaduct înalt de peste treizeci de metri lângă Avellino, la aproximativ 50 de kilometri est de Napoli. 38 de persoane au murit pe loc, două au decedat din cauza rănilor suferite.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS