Acasa InternationalExterne Transnistria. Anunţuri contradictorii privind rezultatul alegerilor

Transnistria. Anunţuri contradictorii privind rezultatul alegerilor

scris de M.A.
2 afisari

Situaţie incertă la Tiraspol, după ce mai multe anunţuri contradictorii au fost făcute în legătură cu rezultatele alegerilor prezidenţiale. La această stare contribuie şi faptul că rezultatele finale nu vor mai fi anunţate luni, ci marţi, după cum a informat comisia electorală, care a invocat motive de ordin tehnic.

transnistria alegeri

Liderul separatist al regiunii transnistrene din estul Republicii Moldova, Igor Smirnov, va fi obligat să candideze, în premieră, în al doilea tur de scrutin pentru această funcţie, potrivit unui exit-poll, realizat în regiune, anunţau, într-o primă fază, agenţiile de presă. Potrivit exit-poll-ului realizat de agenţia Vector, Igor Smirnov a acumulat peste 47%, iar fostul şef al Sovietului Suprem, Evgheni Şevciuk, 23,2%, în timp ce actualul preşedinte al Sovietului Suprem, prefertul Moscovei, Anatoli Kaminski, 22,6%, transmitea Interfax.

Cel mai probabil, Igor Smirnov a pierdut aşa zisele alegeri din Transnistria, scria, în schimb, Novii Reghion, care citând rezultatele preliminare ale scrutinului, afirma ca acesta a fost devansat de contracandidaţii săi Anatoli Kaminski şi Evgheni Şevciuk. Astfel, potrivit reprezentanţilor partidelor care au participat la numărarea voturilor, după verificarea a 20 din cele 259 de secţii de votare, lider este Anatolii Kaminskii, cu 11.514 voturi, urmat de Evghenii Sevciuk, cu 10.104 voturi. Igor Smirnov se află abia pe locul trei şi a obţinut 7.469 din sufragii.

O altă agenţie de presă, de data aceasta RIA Novosti, susţine că, după numărarea a 95% din voturi Evgheni Şevciuk a acumulat 39,1%, Anatoli Kaminski – 27,7%, iar Igor Smirnov – 25,5%.

Duminică, la secţiile de votare din stânga Nistrului au participat la vot 56,65% din alegătorii înscrişi pe liste, scrutinul fiind valid. Până duminică la orele 20.00, la urnele de vot s-au prezentat majoritatea alegătorilor înscrişi pe liste. La Tiraspol au votat 55,77% din alegători, la Râbniţa 59,7%, la Slobozia – 58,8%, la Dubăsari – 62,75%, la Camenca – 61,16%, la Grigoriopol – 55,39% şi la Tighina – 53,56%.

Indiferent de rezultatele aşa-ziselor alegeri prezidenţiale din zona de est a Republicii Moldova, există puţine şanse ca acestea să influenţeze în mod pozitiv negocierile cu Chişinăul şi procesul de reglementare a conflictului transnistrean.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult